Baconschi: Există o legătură morală între Schengen şi nivelul corupţiei din România

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, marţi, că există o legătură morală între Schengen şi nivelul corupţiei din România, astfel încât, dacă scade corupţia, automat cresc şi şansele aderării pe criterii pur tehnice.

61 afișări
Imaginea articolului Baconschi: Există o legătură morală între Schengen şi nivelul corupţiei din România

Baconschi: Există o legătură morală între Schengen şi nivelul corupţiei din România (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Există o legătură morală între Schengen şi nivelul corupţiei din România, prin urmare, dacă acest nivel scade şi dacă cazurile de corupţie se răresc, şansele noastre cresc de a intra în Schengen pe criterii pur tehnice, aşa cum este şi cazul, fără ca cineva să mai poată face conexiuni între capacitatea noastră de a apăra frontiera UE şi slăbiciunile factorului uman", a spus Baconschi, la Camera Deputaţilor, unde participă la audieri în cadrul Comsiei de apărare pe tema aderării la Spaţiul Schengen.

Întrebat apoi în ce măsură scandalul de la MAI ar putea afecta data intrării României în Schengen, ministrul a evitat un răspuns concret.

"Cred că cel mai bine e să-l întrebaţi pe colegul meu, domnul ministru Igaş, cu privire la acest lucru, pentru că am văzut doar că se fac nişte schimbări de cadre", a spus el.

De altfel, el a spus că "a urmărit cu coada ochiului" evenimentele de la MAI şi că nu se poate pronunţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici