Baconschi: România poate deveni din nou grânarul Europei

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, vineri, că România are un potenţial agricol enorm şi că "ar putea să redevină, într-o formă extrem de tehnologică şi cu standardele de securitate alimentară necesare, un nou grânar al Europei".

19 afișări
Imaginea articolului Baconschi: România poate deveni din nou grânarul Europei

Baconschi: România poate deveni din nou grânarul Europei (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

"I-am vorbit domnului ministru (de Externe al Irlandei, Micheal Martin - n.r.) despre enormul nostru potenţial agricol şi despre ideea că, totuşi, ţări ca România ar putea să redevină, într-o formă extrem de tehnologică şi cu standardele de securitate alimentară necesare, un nou grânar al Europei", a spus Baconschi, la finaul întrevederii cu omologul irlandez.

Ministrul de Externe a adăugat că, dacă România îşi modernizează agricultura, există şansa unor standarde de performanţă pozitive.

"Este mai puţin plauzibil să ne aşteptăm ca Europa să fie hrănită de Brazilia, de exemplu, în sedolul 21. Dacă noi ne modernizăm agricultura, putem atinge standarde de performanţă indiscutabil pozitive", a apreciat Baconschi, la declaraţiile de presă cu omologul irlandez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici