Baconschi vrea să-l dea în judecată pe Antonescu: "Gluma s-a îngroşat prea mult"

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat luni la TVR 1 că intenţionează să îl dea în judecată pe preşedintele PNL, Crin Antonescu, pentru acuzaţiile acestuia referitoare la fraudarea votului la ambasada României din Paris la prezidenţialele din 2009.

1087 afișări
Imaginea articolului Baconschi vrea să-l dea în judecată pe Antonescu: "Gluma s-a îngroşat prea mult"

Baconschi vrea să-l dea în judecată pe Antonescu: "Gluma s-a îngroşat prea mult" (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Ministrul a respins acuzaţiile de fraudă la alegerile prezidenţiale din 2009, explicând în calitatea sa de ambasador nici nu a făcut parte din comisia electorală.

"Mie nu-mi rămâne - nu ca politician ci pur şi simplu ca cetăţean - decât recursul la justiţie în faţa acestei calomnii recurente care s-a transformat într-un fel de legendă şi care îmi asociază un handicap imaginar", a spus Baconschi la TVR1.

Întrebat în acest context dacă intenţionează să-l dea în judecată pe Crin Antonescu, ministrul a spus: "Absolut. Gluma asta s-a îngroşat prea mult".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a spus, luni, în Senat, la moţiunea simplă a opoziţiei pe politică externă, ministrului Teodor Baconschi, că este cel mai "penibil carierist" şi cel mai "slugarnic slugoi".

Antonescu a acuzat "tonul ultrapartizan" folosit de Baconschi în intervenţia din timpul debzaterii moţiunii simple "Politica externă este a României, nu a PDL".

Antonescu a mai declarat, luni, că singura calitate oficială a ministrului de Externe, Teodor Baconschi, în statul român, este cea de "politruc pedelist", care se numără printre "hoţii lui Băsescu" de la alegerile prezidenţiale din 2009.

El a subliniat că USL nu are nimic împotriva exprimării votului românilor din străinătate, Uniunea fiind preocupată ca reglementările electorale care să evite sau măcar să limiteze posibilităţile de fraudă pentru românii din România să opereze şi pentru românii din straăinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici