Barroso: Asemenea preşedintelui Băsescu, sunt îngrijorat în legătură cu ANI după decizia CC

Preşedintele CE , Jose Manuel Barroso, a declarat că este îngrijorat de decizia CC privind ANI, apreciind că aceasta are nevoie de o bază legală fermă, care să-i asigure deplina independenţă, precum şi capacitatea de a întreprinde investigaţiile aferente.

18 afișări
Imaginea articolului Barroso: Asemenea preşedintelui Băsescu, sunt îngrijorat în legătură cu ANI după decizia CC

Barroso: Asemenea preşedintelui Băsescu, sunt îngrijorat în legătură cu ANI după decizia CC (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"România are nevoie în continuare de progrese semnificative în reforma judiciară şi în lupta împotriva corupţiei. Următorii paşi sunt adoptarea codurilor de procedură civilă şi procedură penală şi implementarea legislaţieie aferente", a spus Barroso.

El a menţionat că, "asemenea preşedintelui Băsescu", este îngrijorat de soarta ANI după decizia Curţii Constituţionale şi că a împărtăşit şefului statului român această preocupare.

"Agenţia are nevoie de o bază legală fermă, care să-i asigure deplina independenţă, precum şi capacitatea de a întreprinde investigaţiile aferente. Eu cred că România îşi va respecta angajamentele asumate în ceea ce priveşte această foarte importantă Agenţie Naţională de Integritate", a mai spus el.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Bruxelles, după întâlnirea cu preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, că l-a asigurat pe oficialul UE că România îşi va respecta angajamentele de a avea o agenţie de integritate funcţională, care să-şi atingă obiectivele de a controla averile demnitarilor.

"În ceea ce priveşte ANI, care a fost pur şi simplu desfiinţată printr-o hotărâre a Curţii Constituţionale - nu desfiinţată efectiv, dar i s-au luat atribuţiunile - l-am asigurat pe preşedintele Comisiei că România îşi va respecta angajamentele de a avea o agenţie de integritate funcţională, care să-şi atingă obiectivele de a controla averile demnitarilor şi provenienţa resurselor financiare ale acestora", a spus şeful statului.

Pe de altă parte, preşedintele a spus că România susţine "corectitudinea" obiectivelor impuse de CE în domeniul justiţiei.

"Susţinem fără rezerve corectitudinea obiectivelor stabilite împreună cu CE în ceea ce priveşte procesul de modernizare a justiţiei şi de eficientizare a luptei împotriva corupţiei", a spus preşedintele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici