Băsescu: Am schimbat strategia de campanie când Antonescu a promulgat pragul; putea să nu o facă

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, duminică noaptea, că a schimbat strategia de campanie în 24 iulie, pentru că în acea zi preşedintele interimar a promulgat legea care reglementa pragul la referendum, Băsescu precizând că Antonescu putea să nu facă acest lucru.

3685 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am schimbat strategia de campanie când Antonescu a promulgat pragul; putea să nu o facă

Traian Băsescu (Imagine: Gabriel Ptrescu/Mediafax Foto)

"La momentul suspendării abordarea mea a fost «mergem la vot, ne batem şi-i batem». Era atitudinea care a caracterizat toată cariera mea politică", a spus Băsescu.

El a menţionat că în 24 iulie a schimbat strategia de campanie.

"Mulţi or să spună «de ce pe 24 după ce două săptămâni ne-ai spus că trebuie să mergem la vot». Răspunsul e simplu: legea care stabilea pragul a fost promulgată pe data de 24. (...) Eu nu puteam să schimb strategia de campanie până nu aveam certitudinea că prin lege nu se introduce pragul de validare a referendumului", a explicat Traian Băsescu.

Băsescu a adăugat că "preşedintele interimar avea posibilitatea practică să nu valideze legea în forma în care a fost modificată, ci să ţină legea pentru promulgare timp de 10 zile, ceea ce o făcea inoperantă timp de 10 zile şi rămânea în vigoare OUG care elimina pragul", a mai spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici