Băsescu: Antonescu a avut o contribuţie esenţială la punerea sub semnul întrebării a statului de drept. Declaraţiile preşedintelui

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, într-o declaraţie de presă de la Palatul Cotroceni, că fostul preşedinte interimar al României, Crin Antonescu, a avut "o contribuţie esenţială la punerea sub semnul întrebării a statului de drept".

2109 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Antonescu a avut o contribuţie esenţială la punerea sub semnul întrebării a statului de drept. Declaraţiile preşedintelui

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

DECLARAŢIILE PREŞEDINTELUI:

- S-a creat o confuzie, am văzut acest lucru din reacţiile politicienilor, unul gândindu-se chiar că am defăimat statul prin punerea sub semnul întrebării a statului de drept. O să vă citesc din raportul Comisiei Europene din 18 iulie.

- Ieri am insistat tocmai pe acest lucru, pe statul de drept. Nu am vorbit decât despre respectarea statului de drept.

- Fostul preşedinte interimar nu a citit nici măcar raportul MCV privind România din această vară, el a avut o contribuţie esenţială la punerea sub semnul întrebării a statului de drept. Consecinţele nu le suportă el sau politicienii, ci românii.

- Cum să nu fiu îngrijorat că la raportul din decembrie riscăm să avem o menţiune că România nu mai respectă criteriile de la Copenhaga?

- Vă rog să mă credeţi că nu este o declaraţie de presă politicianistă, ci o îngrijorare profundă pentru că sunt convins că dacă nu vom lucra la consolidarea părerii că România s-a schimbat privind respectarea statului de drept riscăm foarte mult.

- Românii vor plăti factura iresponsabilităţii politicienilor.

- N-am intrat în nicio campanie, dar sunt îngrijorat că actualul Guvernul îşi termină mandatul în decembrie şi nu vom avea timp să corectăm ceea ce va apărea în raport.

- Voi avea o întâlnire cu Ponta, nu ştiu când, mâine, poimâine, în funcţie de programul fiecăruia.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici