Băsescu: Antonescu, Filip, Zgonea, Ponta să mă invite să le spun soluţiile de recredibilizare a ţării

Preşedintele suspendat Traian Băsescu le-a solicitat public preşedintelui interimar Crin Antonescu, şefilor Senatului şi Camerei, Petru Filip, respectiv Valeriu Zgonea şi premierului Victor Ponta să îl invite în această seară la o discuţie ca să le spună soluţii de recredibilizare externă a României.

505 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Antonescu, Filip, Zgonea, Ponta să mă invite să le spun soluţiile de recredibilizare a ţării

Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Au făcut cel mai mare rău care putea fi făcut României în acest moment. Eu fac o ofertă publică, ca om cu multă experienţă, cu opt ani de participare acolo unde s-au creat cele mai importante direcţii pe care să meargă România. Fac o ofertă publică lui Crin Antonescu, preşedintele interimar, preşedintelui Senatului, domnul Filip, preşedintelui Camerei, domnul Zgonea, şi premierului Victor Ponta. Eu mâine dimineaţă plec din Bucureşti, dacă ei se adună, sunt gata să merg să le spun care sunt soluţiile pentru a salva ce mai e de salvat. Sunt condiţii costisitoare, dar am obligaţia să o fac, dar trebuie să aibă amabilitatea să mă invite (...). Până mâine dimineaţă, la orice oră din această noapte, sunt la dispoziţia lor", a declarat Băsescu în conferinţa de presă de vineri seară, susţinută la sediul său de campanie.

El a arătat că ar fi vorba de "şase soluţii" pentru a stopa "degradarea şi procesul de izolare a României în interiorul UE".

"Astăzi am ajuns o ţară care primeşte instrucţiuni. Vreau să ştiţi că, atunci când se ajunge la acest stadiu, este un moment în care ţara respectivă poate fi considerată izolată, iar pentru conducătorii ţării uşile sunt închise", a argumentat Traian Băsescu.

Pe de altă parte, preşedintele suspendat şi-a exprimat convingerea că această întâlnire nu va avea loc. "Nu va avea loc pentru că nu o vor recunoaşte", a spus Băsescu.

De asemenea, Băsescu a acuzat majoritatea parlamentară a USL că în perioada 3-6 iulie, pe care el a numit-o "săptămâna neagră", "a împins România cu mulţi ani înapoi din punct de vedere al credibilităţii".

"Actuala conducere a statului român nu mai poate fi un partener pentru aliaţii noştri. Abordările lor sunt antidemocratice şi, mai ales, sunt lipsite de viziune şi responsabilitate (...). Actualii conducători ai statului român, fie că vorbim de preşedintele interimar, premierul Guvernului României, sunt complet decrebilizaţi. Vă asigur că răul, pe care l-au făcut aceşti oameni românilor prin iresponsabilitate, din dorinţa de a servi clientela puşcăriabilă, este imens şi ne vor trebui ani pentru a reveni la un nivel de credibilitate care să ne facă din nou parteneri", a susţinut Băsescu.

El a mai ţinut să facă un apel către români să vină la referendumul din 29 iulie şi, indiferent de supărarea pe care i-o poartă preşedintelui suspendat, să dea un vot "împotriva restauraţiei" şi prin care să refuze "legitimarea decapitării abuzive a conducerii statului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici