Băsescu îi transmite un mesaj de condoleanţe lui Putin, în urma accidentului feroviar din Rusia: "Vă asigur de întreaga noastră compasiune"

Preşedintele Traian Băsescu a transmis public, miercuri, un mesaj de condoleanţe preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, în urma accidentului feroviar petrecut marţi în apropiere de Moscova, asigurând autorităţile de întreaga compasiune a poporului român.

732 afișări
Imaginea articolului Băsescu îi transmite un mesaj de condoleanţe lui Putin, în urma accidentului feroviar din Rusia: "Vă asigur de întreaga noastră compasiune"

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Băsescu a transmis public miercuri un mesaj de condoleanţe preşedintelui Federaţiei Ruse, în urma accidentului feroviar petrecut marţi în apropiere de Moscova.

"Stimate domnule Preşedinte, Am fost marcat de vestea accidentului feroviar petrecut ieri în apropiere de Moscova şi doresc să transmit un mesaj de solidaritate cu familiile victimelor, în numele meu şi al poporului român. Doresc să asigur autorităţile din ţara dumneavoastră de întreaga noastră compasiune!", este textul mesajului transmis de preşedintele Băsescu, conform comunicatului.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut o investigaţie completă în cazul accidentului feroviar produs în apropiere de Moscova, în care a fost implicat un tren de marfă venind din România. "Aplicăm toate măsurile necesare pentru ajutarea persoanelor rănite şi vom oferi asistenţă rudelor persoanelor decedate", a declarat Vladimir Putin la Shanghai. "Desigur, va fi o investigaţie completă", a spus Putin, citat de Vocea Rusiei.

Un tren de marfă aparţinând unei companii ucrainene, care transporta piese Renault din România către Moscova, a lovit marţi un tren de pasageri care se deplasa de la Moscova la Chişinău. Cel puţin şase persoane au murit şi 45 au fost rănite, potrivit informaţiilor preliminare.

Printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar produs marţi, în regiunea Moscova, au fost identificaţi cinci cetăţeni ai Republicii Moldova, conform datelor comunicate de MAEIE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici