Băsescu: Iliescu s-a văzut, la condamnarea comunismului, printre posibilii criminali, probabil

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la B1 Tv, că cei care au condus PCR se încadrează în categoria "criminali", iar Ion Iliescu s-a văzut, probabil, la momentul condamnării comunismului pe baza raportului Tismăneanu, printre "posibilii criminali".

71 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Iliescu s-a văzut, la condamnarea comunismului, printre posibilii criminali, probabil

Băsescu: Iliescu s-a văzut, la condamnarea comunismului, printre posibilii criminali, probabil (Imagine: Mediafax Foto/Răzvan Chiriță)

Traian Băsescu a spus că Ion Iliescu s-a aflat în spatele procesului de suspendare a şefului statului, în 2007.

Moderatorul a spus că fostul preşedinte "este în spatele unora" şi că se vede limpede că Ion Iliescu îl urăşte pe Traian Băsescu, cel mai probabil de la momentul condamnării în Parlament a comunismului din România ca fiind ilegitim şi criminal.

"S-a văzut printre posibilii criminali, probabil", a spus, în acest context, Traian Băsescu. El a afirmat că "cei care au condus PCR se încadrează în această categorie de criminali".

Băsescu a amintit, în sprijinul afirmaţiilor sale, problemele din România din perioada PCR legate de libertate, avorturi, frig şi foame. "Au făcut din om o maşină", a spus Băsescu.

Preşedintele a adăugat că şi el a fost membru în PCR, dar a avut o meserie din care a trăit, nefiind în postura de a face bani din poziţia politică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici