Băsescu: Iohannis nu va fi suspendat. Guvernele sunt însă mult mai fragile

Liderul PMP, Traian Băsescu, a declarat, joi, la Ploieşti, referitor la o eventuală încercare de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, aşa cum declara copreşedintele PNL Alina Gorghiu, că exclude această variantă şi că nu crede "în această poveste".

2282 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Iohannis nu va fi suspendat. Guvernele sunt însă mult mai fragile

Băsescu: Iohannis nu va fi suspendat. Guvernele sunt însă mult mai fragile

"Exclus. Nu cred în povestea asta. Politicienii s-au lecuit de suspendări. Şi nici nu e în regulă. Uitaţi-vă spre exemplu în Franţa. Toată Franţa e nemulţumită, sindicatele le vedeţi, pentru că Hollande a vrut să introducă procesul de liberalizare a pieţei forţei de muncă, pe care noi l-am făcut în timpul Guvernului Boc. Este o cerinţă europeană. Sigur, Hollande este la 12-14% încredere, dar nu aţi auzit niciun politician francez să conceapă că, dată fiind scăderea în sondaje a preşedintelui Franţei, l-ar putea suspenda. (...) Nu am auzit un cetăţean francez sau un parlamentar francez să spună «a scăzut în sondaje preşedintele, hai să-l suspendăm»", a declarat preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, la Ploieşti.

Fostul şef de stat nu s-a arătat la fel de încrezător şi în ceea ce priveşte activitatea guvernamentală.

"Guvernele sunt mult mai fragile. Lor le poţi introduce o moţiune de cenzură şi le-ai picat. Dar acel stâlp al stabilităţii pe formatul constituţional, şi în Franţa, dar şi în România, este preşedintele. Deci nu cred că politicienii români au rămas cu înţelegere zero pentru importanţa stabilităţii funcţiei de preşedinte. În concluzie, Iohannis nu va fi suspendat", a precizat Traian Băsescu.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a susţinut marţi că triada Dragnea-Ponta-Tăriceanu va transforma România într-un ''Hexi Pharma la nivel naţional'' dacă va reuşi să îşi ducă la îndeplinire planurile- demiterea Guvernului, suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis şi ''diluarea'' luptei anticorupţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici