Băsescu lui Filat: Nu vă grăbiţi cu învăţământul la distanţă, că noi ne-am lecuit!

Preşedintele Traian Băsescu l-a sfătuit, joi, pe premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, să nu se grăbească cu învăţământul la distanţă, deoarece acest sistem nu a reuşit în ţara noastră, afirmaţia fiind făcută în contextul discuţiilor privind ajutorul nerambursabil dat Republicii Moldova.

990 afișări
Imaginea articolului Băsescu lui Filat: Nu vă grăbiţi cu învăţământul la distanţă, că noi ne-am lecuit!

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat şi preşedintele Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Şeful statului român a adus în discuţie, în timpul întrevederii cu Vlad Filat, ajutorul nerambursabil acordat de Guvernul României Republicii Moldova.

"Acum vin de la întâlnirea cu domnul prim-ministru. La întâlnire a participat şi doamna ministru Udrea. Am discutat acţiunile deja lansate. La şedinţa comună de guverne, care de principiu ar trebui să fie la începutul lui noiembrie, să discutăm inclusiv să semnăm fila de procese politice care vor fi finalizate", a spus premierul Republicii Moldova.

La rândul său, Traian Băsescu a afirmat că trebuie demarat anul acesta.

"Un proces pe care ne-am concentrat astăzi ţine de dotarea şcolilor din Republica Moldova cu calculatoare", a afirmat premierul Republicii Moldova, el fiind completat de Băsescu: "şi internet".

"Accesul plin", a precizat Vlad Filat.

El a mai spus că se intenţionează utilizarea acestor calculatoare şi pentru învăţământul la distanţă.

"Nu vă grăbiţi cu învăţământul la distanţă, că noi ne-am lecuit. Faceţi-o cu dascălul în clasă", a completat Băsescu.

La argumentul lui Filat, că sunt localităţi cu cinci-şase copii, şeful statului român a recomandat cumpărarea de microbuze.

"Noi am încercat cu învăţământul la distanţă şi nu ne-a reuşit", a conchis Traian Băsescu.

Guvernul a aprobat memorandumul privind acordarea pentru Republica Moldova a ajutorului financiar nerambursabil de 100 milioane euro, fondurile urmând să fie alocate pentru finanţarea proiectelor legate de infrastructura de transport şi unităţile de învăţământ, a anunţat premierul Emil Boc.

Sprijinul financiar nerambursabil este acordat eşalonat, în rate egale, în intervalul 2010-2013.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, la sfârşitul lunii ianuarie, la Chişinău, că România va oferi un sprijin financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro pentru proiecte de infrastructură în educaţie şi pentru proiecte de importanţă locală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici