Băsescu, lui Rasmussen: Au protestat 30.000 de oameni, nu înseamnă că alţi 10 milioane sunt fericiţi

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, joi, la Bruxelles, secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, potrivit unor imagini difuzate de Antena 3, că faptul că 30.000 de români au protestat, miercuri, la Bucureşti, nu înseamnă că alţi 10 milioane sunt fericiţi.

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu, lui Rasmussen: Au protestat 30.000 de oameni, nu înseamnă că alţi 10 milioane sunt fericiţi

Băsescu, lui Rasmussen: Au protestat 30.000 de oameni, nu înseamnă că alţi 10 milioane sunt fericiţi (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Traian Băsescu s-a întâlnit, joi, la Bruxelles, cu secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

Înainte de începutul întâlnirii, cei doi au schimbat câteva cuvinte, surprinse de camerele TV.

Traian Băsescu i-a spus lui Anders Fogh Rasmussen: "Ieri au fost 30.000 de oameni... Chiar dacă sunt toţi supăraţi...", iar acesta a replicat: "Realizează...".

"Asta nu înseamnă că alţi 10 milioane sunt fericiţi...", a completat şeful statului.

Preşedintele a fost întrebat, joi dimineaţă, la Bucureşti, la plecarea spre Bruxelles, în legătură cu protestele de miercuri, dar nu a dorit să comenteze.

Vizita şefului statului la sediul NATO survine pe fondul pregătirii apropiatei reuniuni la nivel înalt a Alianţei Nord-Atlantice de la Lisabona, din luna noiembrie.

În cadrul discuţiilor, preşedintele a abordat teme de actualitate precum Noul Concept Strategic, evaluarea situaţiei din Afganistan sau viitorul relaţiei NATO - Rusia.

Preşedintele participă, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de toamnă, la Bruxelles.

Prezentat la dimensiuni apocaliptice în ultimele zile, mitingul tuturor sindicatelor din România a reuşit să adune la Bucureşti, de "ziua moţiunii", maximum 50.000 de oameni obosiţi şi înfriguraţi, care au părut că abia aşteaptă deznodământul pentru a se retrage spre case, la căldură.

Protestul a început, pentru unii, încă de marţi seară, aceştia pornind, cu autobuze şi microbuze, către Capitală din cele mai îndepărtate colţuri ale ţării. Deşi au reclamat presiuni şi diverse şicane din partea poliţiştilor sau a oamenilor Autorităţii Rutiere Române, sindicaliştii au reuşit ca miercuri dimineaţă, pe o ploaie mocănească şi rece, să aducă, la ora anunţată pentru adunarea din Piaţa Victoriei în faţa Guvernului, în jur de 40.000 de protestatari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici