Băsescu: M-aş întreba care ar fi fost reacţia faţă de România dacă PRM condiţiona o decizie europeană

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, luni, că Europa se află la un moment de răspântie, în care partide extremiste iau decizii guvernamentale, şeful statului întrebându-se, retoric, care ar fi fost reacţia faţă de Guvernul României dacă PRM ar fi condiţionat o măsură corectă la nivel european.

1431 afișări
Imaginea articolului Băsescu: M-aş întreba care ar fi fost reacţia faţă de România dacă PRM condiţiona o decizie europeană

Băsescu: M-aş întreba care ar fi fost reacţia faţă de România dacă PRM condiţiona o decizie europeană (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Şeful statului nu a făcut alte menţiuni legate de acest subiect.

"Vreau să înţelegeţi şi faptul că Europa este destul de frământată. După cum vedeţi, s-a ajuns la situaţia în care partide extremiste decid decizii guvernamentale", a spus preşedintele.

Şeful statului a adăugat că în opinia sa este "un moment de răspântie al Europei".

"Şi m-aş întreba care ar fi fost reacţia faţă de Guvernul României dacă Partidul România Mare ar fi condiţionat o măsură corectă la nivel european", a mai spus preşedintele.

Olanda a anunţat vineri că se va opune în continuare aderării României şi Bulgariei la Schengen.

"S-a decis în Guvern că vom continua să ne opunem intrării României şi Bulgariei", a declarat pentru AFP Elaine de Boer, purtătoarea de cuvânt a ministrului olandez al Imigraţiei, Gerd Leers. "Nu vom aproba nici măcar intrarea parţială", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

O reuniune a miniştrilor de Interne ai Uniunii Europene este prevăzută joi, la Bruxelles, în cursul căreia urmează să fie discutat un proiect de compromis care reia opţiunea evocată în primăvară privind integrarea în două etape a României şi Bulgariei. Acest dispozitiv este menit să ofere asigurări unor ţări ca Olanda, Franţa, Germania sau Austria, foarte reticente în privinţa aderării României şi Bulgariei.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, luni, membrilor Biroului Permanent al Senatului că vestea nesusţinerii de către Olanda a aderării României la Spaţiul Schengen, i-a fost dată telefonic de omologul său olandez, motivat de faptul că nu s-au nregistrat progrese în MCV.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, luni, că Franţa şi Germania s-au "flexibilizat" în privinţa aderării la Schengen, dar nu au reuşit să convingă Guvernul olandez, care este "întrucâtva captiv în agenda politică antieuropeană a unui partid extremist" .

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici