Băsescu: Ne felicităm că am luat măsurile anticriză cu un an înainte, deşi nimeni nu recunoaşte

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la începutul întrevederii cu Neelie Kroes, comisarul european pentru agenda digitală, că România se felicită că a luat măsurile anticriză cu un an înaintea altor state, deşi "nimeni nu recunoaşte".

2079 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Ne felicităm că am luat măsurile anticriză cu un an înainte, deşi nimeni nu recunoaşte

Băsescu: Ne felicităm că am luat măsurile anticriză cu un an înainte, deşi nimeni nu recunoaşte (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Aveţi o perioadă aglomerată", a remarcat Neelie Kroes, la începutul întrevederii, şeful statului replicând că acesta este cazul "pentru orice ţară care are probleme legate de criză".

Comisarul european i-a spus preşedintelui că toate cele 27 de state membre UE sunt preocupate de acest subiect.

"Ştiu. Ne uităm la alte ţări europene şi începem să ne felicităm că am luat aceste măsuri cu un an mai înainte (măsuri anticriză, n.red.). Desigur, nimeni nu recunoaşte, dar va veni vremea", a spus Băsescu.

Şeful statului a adăugat că nu se mai pune problema unei perioade în care creşterea să fie generată de consum.

"Este clar că perioada în care creşterea poate fi generată strict prin consum a trecut. Povestea cu creşterea consumului pentru a genera creşterea PIB este istorie", a explicat preşedintele.

Neelie Kroes a apreciat ca interesantă o discuţie despre modul în care problemele legate de agenda digitală pot contribui la creşterea economică.

De altfel, încă de la începutul întâlnirii, după ce i-a urat bun venit la Bucureşti, preşedintele i-a spus comisarului european că este foarte interesat de motivele prezenţei sale în ţară legate de agenda digitală.

La rândul său, comisarul european a spus că se bucură să-l revadă pe preşedintele Traian Băsescu şi a mulţumit pentru organizarea vizitei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici