Băsescu: Nu e posibilă fuziunea PDL-PNL. Soluţia, un protocol de susţinere a candidatului dreptei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că soluţia pentru unificarea dreptei o reprezintă realizarea unui protocol de susţinere a candidatului la prezidenţiale, de către PNL, PDL, FC, PMP şi chiar şi PNŢCD, el susţinând că fuziunea PNL-PDL nu e posibilă.

749 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu e posibilă fuziunea PDL-PNL. Soluţia, un protocol de susţinere a candidatului dreptei

Băsescu: Nu e posibilă fuziunea PDL-PNL. Soluţia, un protocol de susţinere a candidatului dreptei (Imagine: Mediafax Foto)

”Nu cred că este posibilă această fuziune”, a spus Traian Băsescu, la Adevărul Live, despre Congresul anunţat de PNL şi PDL pentru aprobarea fuziunii.

Băsescu a precizat că este ”un politician mai pragmatic decât cei care imediat după ce s-au anunţat exit-poll-urile au vorbit despre o fuziune PNL-PDL”. El a apreciat că soluţia o reprezintă realizarea unui acord privind activitatea preşedintelui, pe teme precum statul de drept, UE, NATO, securitatea naţională, funcţionarea instituţiilor de securitate.

”Două-trei pagini de document politic, care să vizeze ce îşi asumă candidatul dreptei la prezidenţiale, în jurul lui,ar trebui să se strângă PNL, PDL, Forţa Civică, PMP. Să îşi asume obiectivele preşedintelui, pentru că va avea un guvern şi o majoritate parlamentară de opoziţie. Trebuie semnat un protocol, dacă nu din turul întâi, atunci în turul doi. Obligatoriu, toate aceste forţe politice, din care nu trebuie exclus PNŢCD, chiar dacă a avut un rezultat prost la europarlamentare, să susţină candidatul dreptei”, a explicat şeful statului.

Potrivit lui Băsescu, este nevoie de pregătirea electoratului şi a menţionat că era nevoie ca acest protocol să se facă mai devreme.

”Dacă s-ar fi petrecut până acum, ar fi fost un lucru mult mai simplu, decât aşa-zisa fuziune care nu va putea avea loc. Era instrumentul care ar fi permis compatibilizarea electoratului”, a precizat preşedintele, amintind faptul că ”Alianţa DA a fost creată cu aproape un an înainte”.

În opinia lui Traian Băsescu, ”ceea ce a făcut Blaga cu Antonescu şi acum face cu Iohannis a fost doar un subterfugiu, prin anunţul fuziunii”.

”Vă spun ca om cu experienţă, a fost un subterfugiu la rezultatul exit-poll-urilor, să nu se ceară congrese după rezultatul alegerilor”, a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici