Băsescu: Pe piaţa imobiliară nu se va reveni la ce a fost, mă uit cu satisfacţie la economie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că pe piaţa imobiliară nu va mai fi "ce a fost" şi că se produce o revenire "sănătoasă" a economiei româneşti, care nu mai este bazată pe stimularea excesivă a consumului.

24 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Pe piaţa imobiliară nu se va reveni la ce a fost, mă uit cu satisfacţie la economie

Băsescu: Pe piaţa imobiliară nu se va reveni la ce a fost, mă uit cu satisfacţie la economie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Eu dau asigurări că nu se va mai reveni la ce a fost pe piaţa imobiliară şi îmi doresc să nu se mai revină. Mă uit, sigur, unii vor avea altă părere, mai ales probabil economiştii, dar mă uit cu satisfacţie la ce se întâmplă acum cu economia româãnească", a declarat Traian Băsescu la RRA.

El a adăugat că producţia industrială a României a înregistrat o creştere, depăşind-o chiar pe cea din 2008, "anul de glorie". "Încep să mişte şi serviciile. Ce este blocat, sunt exact construcţiile, care sunt tot pe un minus mare pe primul trimestru. Eu cred că nivelul de construcţii şi furia imobiliară de dinainte de criză nu va mai reveni. Mă bucură că se produce o revenire sănătoasă a economiei româneşti, care nu mai este bazată nici pe creditele cu buletinul - o stimulare excesivă a consumului care nu ne-a făcut altceva decât să mărim masiv importurile", a mai spus şeful statului.

De asemenea, el a apreciat că înaintea crizei financiare românii ajunseseră să câştige prea uşor bani.

"Ajunsesem să nu mai preţuim banii, ajunsesem să-i obţinem prea uşor", a apreciat Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici