Băsescu: Să se facă o comisie pentru aducerea la zi a Codurilor penale. Un partid, un reprezentant

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, joi seară, că va propune partidelor parlamentare înfiinţarea unei comisii pentru aducerea la zi a Codului penal şi a Codului de procedură penală, afirmând că fiecare partid ar trebui să aibă câte un reprezentat în comisie.

1097 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Să se facă o comisie pentru aducerea la zi a Codurilor penale. Un partid, un reprezentant

Băsescu: Să se facă o comisie pentru aducerea la zi a Codurilor penale. Un partid, un reprezentant (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

"Ar trebui să facă o comisie de aducere a Codurilor (penale — n.r.) la zi şi de introducere a Directivei 343 a UE în legislaţie, în Coduri. (...) Este primul lucru care trebuie făcut. Sigur, avem Comisia juridică. Eu propun public, o să discut şi cu liderii majorităţii, trebuie făcută o comisie imediat, cu reprezentare din toate partidele, să nu mai meargă: noi suntem PSD, majoritari, şi orice ar propune altcineva, rămâne ca noi. O reprezentare — câte un reprezentat din fiecare partid parlamentar şi ajustate imediat Codurile, introdusă imediat directiva pentru că suntem obligaţi să introducem până la 1 aprilie. Şi vorbit despre nevoia de a avea stat de drept, nu stat poliţienesc, pentru că au deviat", a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, la RTV.

Această comisie ar trebui să aibă un termen de două săptămâni, urmând ca punctul de vedere formulat să fie înaintat comisiilor juridice ale Parlamentului.

"Trebuie făcută o comisie care să lucreze neutru din punct de vedere politic, dar cu oameni politici, pentru că nu este treaba doamnei Kovesi legislaţia. Nu aş spune neutru politic, poate a fost greşită formularea, ci neutră din punct de vedere al majorităţii, agreată de toată lumea, pentru că fără participarea tuturor partidelor, va fi o mare hărmălaie cu definim abuzul în serviciu, să fie implicate toate partidele parlamentare. (…) Deci, în două săptămâni, această comisie trebuie să dea Comisiei juridice punctul de vedere", a afirmat Băsescu.

Liderul PMP a mai spus că definiţia care va fi dată abuzului în serviciu trebuie să ţină cont de prevederile Convenţiei de la New York, transpusă în legislaţie de România, care prevede că abuzul în serviciu presupune existenţa unei intenţii, încălcarea legii şi obţinerea unui folos necuvenit.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici