Băsescu: "Să trăiţi bine! " nu a fost neapărat un angajament

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la 10Tv, că sloganul de campanie "Să trăiţi bine!" nu a fost neapărat un angajament, afirmând că şi în prezent adresează oricui "din inimă" această urare.

1221 afișări
Imaginea articolului Băsescu: "Să trăiţi bine! " nu a fost neapărat un angajament

Băsescu: "Să trăiţi bine! " nu a fost neapărat un angajament (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat despre sloganul său de campanie, "Să trăiţi bine!", Traian Băsescu a spus că "nu a fost neapărat un angajament".

"Şi acum spun «Să trăiţi bine!», din toată inima, oricui, numai că marea problemă pe care trebuie s-o luăm în consideraţie de la această criză este că nu putem trăi pe banii pe care îi câştigăm în viitor, pentru că de fapt trăim pe banii generaţiilor viitoare. Trebuie, uşor-uşor, să trăim din banii pe care îi producem. În politica actuală a Guvernului nu este să mai stimuleze creşterea nivelului de trai pe bani împrumutaţi", a spus şeful statului Traian Băsescu la 10 TV.

În acest context, el a apreciat că în UE, din punct de vedere al crizei economice, Germania "stă bine şi nu va sta rău niciodată", deoarece are un nivel de productivitate mult peste orice din statele UE.

"Germania are un cult al muncii şi un cult al performanţei. Va fi greu să ajungem ca Germania în următorii 20 de ani", a apreciat Băsescu.

El a mai spus că şi în alte state din UE s-a propagat, ca şi în România, politica minciunii. "Politica minciunii, o minciună a politicienilor, dar acceptată de populaţie. Şi populaţiei i-a plăcut să trăiască din împrumuturi, să aibă salariile mărite din împrumuturi, să aibă pensiile plătite şi din împrumuturi, creditele de la bănci foarte multe... Toate astea acum se răzbună. S-a ajuns la nivelul la care băncile nu mai pot finanţa acest mod de cheltuire a banilor lor, pentru că nu li s-au întors banii pe care i-au împrumutat", a menţionat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici