Băsescu scrie partidelor să ia o decizie privind CSM în această sesiune parlamentară

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, marţi, o scrisoare partidelor reprezentate în Senat şi preşedintelui acestei Camere, Mircea Geoană, prin care solicită luarea unei decizii, în cursul acestei sesiuni parlamentare, în ceea ce priveşte Consiliul Superior al Magistraturii.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu scrie partidelor să ia o decizie privind CSM în această sesiune parlamentară

Băsescu scrie partidelor să ia o decizie privind CSM în această sesiune parlamentară (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În scrisoare, Băsescu invocă "importanţa deosebită" pe care o are Consiliul Superior al Magistraturii în remedierea problemelor legate de progresele ce trebuie înregistrate de către România în privinţa Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi aminteşte că, la începutul lunii ianuarie 2011, mandatul actualilor membri ai Consiliului expiră, iar modul de alegere a unor reprezentanţi ai magistraţilor în noul Consiliu Superior al Magistraturii este contestat sau chiar invalidat de unele instanţe judecătoreşti, susţin surse parlamentare.

Preşedintele Băsescu solicită luarea unei decizii de către Senat, în cursul acestei sesiuni parlamentare, în ceea ce priveşte Consiliul Superior al Magistraturii.

Senatorii nu au reuşit, miercuri, să îi valideze pe cei unsprezece judecători aleşi să facă parte din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după ce dezbaterile în contradictoriu dacă aceştia să fie votaţi in corpore sau fiecare în parte s-au prelungit peste programul de lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici