Băsescu: Şi azi sunt politicieni care vorbesc ca cei din stânga mea, dar au câştigat cei din dreapta

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la manifestările de Ziua Unirii, de la Focşani, că şi astăzi pe teritoriul României "încă mai sunt politicieni care vorbesc ca cei din stânga" lui, dar că "au câştigat cei din dreapta, pentru că acesta este destinul naţiunilor puternice şi unite".

31 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Şi azi sunt politicieni care vorbesc ca cei din stânga mea, dar au câştigat cei din dreapta

Băsescu: Şi azi sunt politicieni care vorbesc ca cei din stânga mea, dar au câştigat cei din dreapta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Şi azi pe teritoriul României încă mai sunt politicieni care vorbesc ca cei din stânga mea, dar au câştigat cei din dreapta, pentru că acesta este destinul naţiunilor puternice şi unite", a afirmat Traian Băsescu, în discursul rostit la Focşani, după ce actori ai Teatrului Municipal au reconstituit o şedinţă a Divanului ad-hoc de la 1859, în care a fost anunţat domnitorul Principatelor Române, Alexandru Ioan Cuza.

Traian Băsescu le-a vorbit focşănenilor despre însemnătatea municipiului lor în contextul realizării Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859.

"Focşănenii să ştie oricând că aici, la Focşani, a fost o parte din inima Unirii. Alegerea lui Cuza ar fi fost o simplă alegere, fără efecte puternice, dacă la Focşani nu ar fi lucrat comisiunea centrală a Moldovei şi Ţării Româneşti. Focşani poate purta cu demnitate numele de oraş al Unirii. Focşaniului îi mai datorăm un om politic de excepţie, Mihail Kogălniceanu, alesul focşănenilor pentru divan, cel care a sprijinit fără rezerve Unirea, care i-a fost prim-ministru lui Alexandru Ioan Cuza", a spus Băsescu.

Şeful statului a reiterat la Focşani ideea necesităţii unităţii şi solidarităţii românilor, despre care a vorbit şi în cursul dimineţii, la manifestările de la Iaşi.

"Vom ajunge la prosperitate atâta timp cât vom fi uniţi şi solidari. În solidaritate, împreună, să trecem de momentele dificile ale crizei economice", a încheiat Traian Băsescu.

Câteva zeci de focşăneni au fost prezenţi, duminică după-amiază, la manifestările prilejuite de împlinirea a 151 de ani de la Unirea Principatelor Române, din Piaţa Teatrului din Focşani, unde s-au mai aflat oficialităţi locale, printre care prefectul judeţului Vrancea, Ion Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, precum şi primarul municipiului Focşani, Decebal Bacinschi.

Înainte să ajungă la Focşani, Traian Băsescu s-a aflat la manifestările de la Iaşi, unde a fost şi liderul PSD Mircea Geoană, care nu a mai participat însă şi la manifestările de la Focşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici