Băsescu: Tăriceanu joacă supendarea cu Ponta, la ordinul lui Voiculescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că suspendarea sa este jucată de Călin Popescu Tăriceanu, cu premierul Victor Ponta, la ordinul lui Dan Voiculescu, pentru graţierea acestuia înainte de alegerile prezidenţiale.

648 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Tăriceanu joacă supendarea cu Ponta, la ordinul lui Voiculescu

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Băsescu a spus, într-o emisiune a postului B1 TV, că Tăriceanu ”joacă suspendarea, împreună cu Victor Ponta, la ordinul lui Dan Voiculescu” şi a opinat că Voiculescu nu crede că Iohannis sau Ponta l-ar graţia, după ce ar câştiga alegerile.

”Îi forţează pe cei doi să facă suspendarea pentru graţierea domniei sale. Victor Ponta a realizat ce s-ar întâmpla, numai de la faza cu naziştii, şi îşi imaginează ce s-ar întâmpla cu o suspendare care nu are nicio treabă cu încălcarea Constituţiei, pentru că nu ar accepta nicio ţară din Europa şi nici SUA”, a spus preşedintele Băsescu.

El a adăugat că sunt ”foarte puţini oameni care rezistă la presiunea mediatică”, numindu-i pe Emil Boc, Elena Udrea ”şi încă vreo doi”. ”În rest, se pun pe burtă şi spun sărut mâna oricărui varan sau mogul”, a adăugat Băsescu.

Întrebat dacă personal ar fi tentat de această variantă a suspendării, Traian Băsescu a precizat că ”deasupra interesului unui joc politic”, pentru el funcţionează interesul naţional”.

”Acum ar fi extrem de rău pentru români să treacă printr-o instabilitate politică”, a spus Băsescu, adăugând că, în contextul deciziilor luate la Summit-ul NATO, este ”respsonsabilul politic numărul unu”, în acest sens cerând unor instituţii trecerea la aplicarea deciziilor luate la acest Summit.

Băsescu a precizat că a cerut să se facă oferta pentru comandament, să se pregătească şi să fie inventariate depozitele, pentru prepoziţionare de armament şi să fie pregătit punctul de vedere al Statului Major General, privind forţa de intervenţie rapidă.

El a menţionat că va trebui să aibă discuţii în acest sens cu Joe Biden, Angela Merkel sau cu Francois Hollande.

”Cu cine să facă asta, cu Zgonea? Cam dificil din punctul de vedere credibilitate, sunt lucruri care, dacă nu se fac într-o anumită cadenţă, se pierd. Asta nu e joacă”, a mai comentat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici