Băsescu: USL să observe că a pierdut 10% din voturi, îi pot fi partener dacă a înţeles lecţia

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, duminică noaptea, la sediul de campanie, că USL trebuie să observe că a pierdut 10% din capitalul politic câştigat la locale, iar el le poate fi un partener liderilor USL, dacă aceştia înţeleg "lecţia pe care le-au dat-o românii".

2139 afișări
Imaginea articolului Băsescu: USL să observe că a pierdut 10% din voturi, îi pot fi partener dacă a înţeles lecţia

Băsescu: USL să observe că a pierdut 10% din voturi, îi pot fi partener dacă a înţeles lecţia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Primul semnal l-au dat astăzi românii şi i-aş ruga pe liderii USL să pună mâna pe creion şi hârtie. Faţă de acel 49% pe care l-au obţinut la alegerile locale, astăzi trebuie să constate, desigur cu neplăcere, că au rămas cu 38-39%. Au pierdut cam 10% din voturile pe care le-au avut la locale", a declarat Băsescu.

În acelaşi timp, preşedintele suspendat a precizat că USL poate avea un partener în el.

"Cred că dacă vor ieşi din ţipete demagogice, din minciună şi vor intra în dorinţa de a consolida în continuare statul român, de a repara ce au stricat, de a schimba faţa hidoasă pe care au arătat-o democraţiei, dacă se vor decide să respecte Constituţia, legile ţării şi nu îşi vor mai permite să lovească instituţiile statului de drept, îmi mine vor avea un partener", a explicat Băsescu.

De asemenea, el le-a adresat o rugăminte publică liderilor USL pentru a înţelege "lecţia pe care le-au dat-o românii".

"Îi rog public să înţeleagă că nimeni nu acceptă o Românie aşa cum ei ar fi vrut să o croiască, cu acapararea puterii, cu punerea justiţiei sub control, cu dispreţ faţă de Constituţie, cu blocarea instituţiilor statului prin OUG neconstituţionale. Dacă au înţeles lecţia pe care le-au dat-o românii, pot să-mi fie parteneri. Dacă n-au înţeles-o, îi previn de pe acum că a persevera în ce au făcut în perioada de când au ajuns la putere înseamnă lovituri continue date României", a mai susţinut Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici