BEJ Alba a dispus retragerea unor postări sponsorizate de pe Facebook

BEJ Alba a dispus retragerea unor postări sponsorizate de pe Facebook, după ce a fost sesizat despre faptul că liberalii ar fi continuat propaganda electorală şi sâmbătă, publicând anunţuri care îndemnau internauţii la votarea candidaţilor PNL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1085 afișări
Imaginea articolului BEJ Alba a dispus retragerea unor postări sponsorizate de pe Facebook

BEJ Alba a dispus retragerea unor postări sponsorizate de pe Facebook (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Alba a admis o plângere formulată de PSD Alba, în care social-democraţii semnalau că liberalii au continuat propaganda electorală şi sâmbătă, publicând anunţuri publicitare sponsorizate, pe Facebook, care îndemnau internauţii la votarea candidaţilor PNL din Alba.

”PSD Alba a depus, sâmbătă, plângeri la Biroul Electoral Judeţean Alba şi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba privind continuarea campaniei electorale de către PNL prin trei dintre liderii locali. Astfel PNL sau lideri PNL (Florin Roman, Ion Dumitrel, Mircea Hava) au distribuit pe reţele de socializare mesaje sponsorizate de îndemn la vot sau îndemnuri directe la vot. Aceste fapte sunt interzise de legea electorală şi constituie contravenţie”, arată PSD Alba într-un comunicat de presă.

BEJ Alba a admis sesizarea organizaţiei PSD Alba şi a dispus PNL Alba retragerea postărilor sponsorizate de pe Facebook care îndeamnă la votarea candidaţilor liberali din Alba.

Decizia BEJ Alba are drept de contestaţie în 48 de ore, iar aceasta se depune la Biroul Electoral Central.

Totodată, PSD Alba a sesizat în scris IPJ Alba, acuzând că în municipiul Blaj au fost împărţite după terminarea campaniei electorale bileţele de hârtie inscripţionate cu sigla PNL şi ştampila "votat".

”Privind cazul de la Blaj am sesizat şi în scris Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba că au fost tipărite un număr de 5.000 de bileţele de hârtie inscripţionate cu sigla PNL şi ştampila <votat>. Bileţelele au pe margine şi informaţii de către cine au fost comandate, respectiv PNL Alba, tipărite sub cod unic de identificare 1160004, tiraj 5000 de bucăţi”, arătă PSD într-un comunicat.

În judeţul Alba, pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, au fost delimitate 440 de secţii de votare, iar la urne sunt aşteptate peste 315.600 de persoane.

Citeşte aici toate informaţiile despre alegerile parlamentare 2016

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici