Berceanu ar urma să revină în funcţia de vicepreşedinte al Senatului, în locul lui Boagiu

Radu Berceanu ar urma să revină în funcţia de vicepreşedinte al Senatului, deţinută în prezent de Anca Boagiu, după ce aceasta va prelua portofoliul Transporturilor, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse din PDL.

16 afișări
Imaginea articolului Berceanu ar urma să revină în funcţia de vicepreşedinte al Senatului, în locul lui Boagiu

Berceanu ar urma să revină în funcţia de vicepreşedinte al Senatului, în locul lui Boagiu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc a anunţat, joi seară, după şedinţa Colegiului Director al PDL, că Anca Boagiu este propusă pentru funcţia de ministru al Transporturilor, în locul lui Radu Berceanu. Boc a precizat că Radu Berceanu şi-a depus mandatul de ministru pentru a-şi pune experienţa în cadrul partidului.

Surse din partid au declarat, pentru MEDIAFAX, că va avea loc o rocadă între Berceanu şi Boagiu, actualul ministru al Transporturilor urmând să revină în funcţia de vicepreşedinte al Senatului, deţinută în prezent de Anca Boagiu.

Conform surselor citate, numirea lui Berceanu în conducerea Senatului va fi făcută având în vedere experienţa sa parlamentară, acesta fiind membru în Legislativ, neîntrerupt, din 1990 până în prezent - deputat până în 2004 şi apoi senator.

În prezent, Berceanu este membru în Comisia pentru drepturile omului din Senat. Radu Berceanu este membru al PDL şi lider al organizaţiei judeţene Dolj încă de la înfiinţarea partidului.

Radu Berceanu a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Senatului în legislatura anterioară.

Numele lui Radu Berceanu a fost vehiculat pentru preluarea preşedinţiei Senatului, la momentul când PDL a încercat debarcarea lui Mircea Geoană din această funcţie.

Senatorii şi-au ales, miercuri, conducerea pentru sesiunea de toamnă, Anca Boagiu fiind desemnată vicepreşedinte al acestui for legislativ, ca şi în sesiunea precedentă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici