BIO: Nou-venit în Guvern, Orest Onofrei, de la Herghelia Rădăuţi la şefia Ministerului Agriculturii

Senatorul PDL de Suceava Orest Onofrei, desemnat pentru funcţia de ministru al Agriculturii, este absolvent al Facultăţii de Medicină Veterinară şi a fost, pe rând, medic veterinar la Herghelia Rădăuţi, şef al DSV Suceava, consilier judeţean, deputat, prefect, subprefect şi acum senator.

268 afișări
Imaginea articolului BIO: Nou-venit în Guvern, Orest Onofrei, de la Herghelia Rădăuţi la şefia Ministerului Agriculturii

BIO: Nou-venit în Guvern, Orest Onofrei, de la Herghelia Rădăuţi la şefia Ministerului Agriculturii (Imagine: Mihai Burlacu/Mediafax Foto)

Orest Onofrei locuieşte în municipiul Suceava, are 51 de ani, este căsătorit şi are trei fiice.

El este doctor în ştiinţe veterinare, a absolvit şi cursurile Facultăţii de Inginerie şi Management agro-turistic, are master în administraţie publică, a absolvit cursurile Institutului Naţional de Administraţie şi pe cele ale Colegiului Naţional de Informaţii.

Onofrei a fost medic veterinar la Herghelia de la Rădăuţi, director al Direcţiei Sanitare Veterinare Suceava între 1996 şi 2001, a fost ales în noiembrie 2004 deputat PNL de Suceava, dar în ianuarie 2005 a renunţat la mandat fiind numit prefect de Suceava, funcţie pe care a deţinut-o până în primăvara anului 2008, când a fost numit subprefect, funcţie la care a renunţat în august 2008 când s-a înscris în PDL şi a candidat pentru Senat din partea acestui partid, fiind ales senator în colegiul nr. 2.

În prezent, este secretar al Biroului Permanent al Senatului.

Onofrei a fost membru PNŢCD din 1990, iar în 1996 a fost ales consilier judeţean PNŢCD în CJ Suceava. A deţinut în organizaţia judeţeană Suceava a PNŢCD mai multe funcţii de conducere ajungând preşedinte al organizaţiei judeţene, iar în 2002 a fost ales şi vicepreşedinte al PNŢCD. Din anul 2003, Onofrei s-a înscris în PNL, fiind ales în 2005 preşedinte al organizaţiei PNL Suceava.

În 2006, când era prefect de Suceava, a renunţat la calitatea de membru de partid, iar în 2008 s-a înscris în PDL şi a candidat pentru Senat.

El este, în prezent, prim-vicepreşedinte al organizaţiei PDL Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici