Blaga: Astăzi, Parlamentul şi partidele îşi împart ultimele locuri în încrederea populaţiei

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, marţi, la şedinţa de aniversare a Senatului, că astăzi Parlamentul şi partidele politice îşi împart ultimele locuri în privinţa încrederii populaţiei şi a menţionat că, dacă nu se schimbă această stare, bruma de încredere rămasă se va spulbera şi ea.

409 afișări
Imaginea articolului Blaga: Astăzi, Parlamentul şi partidele îşi împart ultimele locuri în încrederea populaţiei

Blaga: Astăzi, Parlamentul şi partidele îşi împart ultimele locuri în încrederea populaţiei (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

”Este bine că ne amintim de momentele importante ale istoriei şi că le celebrăm aşa cum se cuvine”, a spus Vasile Blaga, precizând că actul de naştere al Senatului este un reper care nu trebuie uitat.

El a spus că instituţiile au performat prin efortul membrilor săi şi a adăugat că omagiul său este pentru oamenii care de-a lungul vremii s-au străduit şi au făcut legi bune pentru România şi pentru români, instituţia Senatului dobândind de pe urma muncii acestor oameni respect şi încredere.

”Din păcate, însă, treptat, capitalul de încredere s-a risipit. Astăzi, Parlamentul şi partidele politice îşi împart ultimele locuri în ceea ce priveşte încrederea populaţiei în instituţiile publice”, a anunţat Vasile Blaga, mărturisind că a constatat acelaşi lucru şi în urmă cu 10 ani, când s-au sărbătorit 140 de ani de la înfiinţarea Senatului.

Preşedintele PDL a mai declarat că lipsa de încredere a populaţiei în Senat ”pare un paradox, dacă ne gândim că această Cameră a Parlamentului a ratificat în aceşti zece ani actele de aderare la NATO şi Uniunea Europeană”.

”Nu este deloc aşa. Pentru omul de rând, paradoxul apare în altă parte, atunci când parlamentarul una spune şi alta votează. Apare atunci când senatorul, prin votul său pro-imunitate, ţine justiţia la uşa Senatului. Apare atunci când proiectul legislativ supus votului vizează interesul particular, nu interesul general şi binele public”, a spus liderul PDL.

El a adăugat: ”Dacă nu suntem în stare să schimbăm această stare de fapt cât mai repede, atunci bruma de încredere de care ne mai bucurăm se va risipi şi ea în scurt timp”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici