Blaga: E absolut nevoie de o nouă reorganizare administrativă a României, dar nu pe criterii etnice

Secretarul genaral al PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, la Râmnicu Vâlcea, că este "absolut nevoie" de o nouă reorganizare administrativă a României care să fie făcută de "toate forţele politice", dar "niciodată pe criterii etnice".

59 afișări
Imaginea articolului Blaga: E absolut nevoie de o nouă reorganizare administrativă a României, dar nu pe criterii etnice

Blaga: E absolut nevoie de o nouă reorganizare administrativă a României, dar nu pe criterii etnice (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Este absolut nevoie de o nouă reorganizare administrativă a României şi ea trebuie făcută, am spus-o în permanenţă, de toate forţele politice, pentru că aici intervin foarte multe orgolii care ţin de un patriotism local sănătos de altfel. Am dat exemplu azi (n.r. - marţi) la Vâlcea, sunt state europene, ca de exemplu Polonia, care, după 1990, au făcut două reforme, se pregătesc de a treia. Şi România va trebui să o facă, euroregiunile noastre sunt prea mici, trebuie să aibă circa trei milioane de locuitori pentru a fi eligibile pe termen lung pe fonduri europene. Un singur lucru este clar şi l-am spus în urmă două săptămâni la Harghita: niciodată pe criterii etnice", a declarat, într-o conferinţă de presă, la Râmnicu Vâlcea, Vasile Blaga.

Preşedintele Traian Băsescu susţine că el introduce ideea de regiuni în proiectul de Constituţie, iar dacă acestea vor fi acceptate de Parlament va fi "foarte bine", menţionând însă că organizarea regiunilor nu trebuie să se bazeze pe criterii etnice, ci pe criterii sociale şi economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici