Boc acuză trei parlamentari PSD că au semnat de două ori, la poziţii diferite, textul moţiunii

Premierul Emil Boc a acuzat trei parlamentari PSD că au semnat de două ori, la poziţii diferite, textul moţiunii de cenzură, arătând că acest gest poate fi pedepsit conform dreptului penal şi denotă că românii nu pot avea încredere în formaţiunea social-democrată.

22 afișări
Imaginea articolului Boc acuză trei parlamentari PSD că au semnat de două ori, la poziţii diferite, textul moţiunii

Boc acuză trei parlamentari PSD că au semnat de două ori, la poziţii diferite, textul moţiunii (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

El a prezentat parlamentarilor, la finalul dezbaterii privind moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie, o serie de tabele aferente textului moţiunii, afirmând că parlamentarii PSD Valeriu Zgonea, Daniel Savu şi Filip Georgescu au semnat de două ori, la poziţii diferite, acest document.

"Ce încredere să mai aibă românii în ce spuneţi când aici, în templul democraţiei, veniţi cu cel puţin trei parlamentari care semnează de două ori, la poziţii diferite. Dacă mai stăteam să caut, probabil că găseam şi alţii", a spus Boc parlamentarilor PSD.

Premierul a apreciat că o dublă semnare a unui document parlamentar ar putea fi sancţionată conform dreptului penal.

Guvernul va continua procesul de reformă chiar dacă este nepopular, deoarece nu există o altă variantă pentru ieşirea ţării din recesiune, a afirmat premierul Emil Boc, în finalul dezbaterii din Parlament privind moţiunea de cenzură.

"Prosperitatea nu vine de la pomeni electorale pentru voturi. Singura cale de a ieşi din dificultate este încurajarea muncii, nu a nemuncii şi privilegiilor Tăria oamenilor politici se măsoară prin capacitatea de a nu ceda populismelor", a spus Boc parlamentarilor.

El a mulţumit coaliţiei de guvernare pentru faptul că nu a cedat "politicii populiste" a opoziţiei.

Boc şi-a susţinut discursul de final la dezbateri cu câteva minute întârziere, parlamentarii opoziţiei depunând la tribună cutii cu semnături în favoarea moţiunii de cenzură, iar premierul aşteptând ca acestea să fie mutate.

În timp ce Emil Boc îşi susţinea discursul de dinaintea votării moţiunii, parlamentari PSD s-au apropiat de pupitru cu bibliorafturi conţinând semnături în sprijinul demersului opoziţiei.

Aceştia au încercat să le pună pe pupitru, în faţa premierului, iar Emil Boc şi-a întrerupt discursul.

Imediat au intervenit parlamentari PDL, care s-au repezit la pupitru şi au început să arunce înspre sala de plen bibliorafturile opoziţiei.

Premierul Emil Boc s-a îndreptat spre prezidiu, unde a schimbat câteva cuvinte cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană. Şeful Guvernului s-a aşezat, apoi, pe unul dintre locurile rezervate Guvernului.

În cele din urmă, parlamentarii PSD au luat dosarele de lângă pupitru.

Emil Boc şi-a reluat apoi discursul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici