Boc: Am cerut partenerilor de guvernare să depolitizăm televiziunea şi radioul publice

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, vineri, că a discutat cu partenerii de coaliţie pentru a fi modernizată legea aflată în Senat astfel încât instituţiile publice de radio şi televiziune să fie scoase "de sub cupola politică".

22 afișări
Imaginea articolului Boc: Am cerut partenerilor de guvernare să depolitizăm televiziunea şi radioul publice

Boc: Am cerut partenerilor de guvernare să depolitizăm televiziunea şi radioul publice (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Emil Boc le-a spus participanţilor la Consiliul Naţional de Coordonare al partidului că nu trebuie uitate lucrurile pe care PDL le-a promis atunci când se afla în opoziţie, arătând că democrat-liberalii nu şi-au desemnat reprezentanţi în consiliile de administraţie ale TVR şi SRR, acuzând mecanismul de politizare a radioului şi televiziunii.

"Să nu uităm despre lucrurile promise în opoziţie, cum ar fi depolitizarea radioului şi televiziunii. Nu ne-am desemnat reprezentanţi în consiliile de administraţie, nici noi, nici preşedintele României, când eram în opoziţie, acuzând mecanismul de politizare a radioului şi televiziunii. Acum, când suntem la putere, nu ne putem dezice de ceea ce am spus şi am discutat ieri (joi - n.r.) cu partenerii de coaliţie şi le-am solicitat să ne respectăm angajamentul dat, să modernizăm legea care acum este la Senat şi să găsim un mecanism care să scoată de sub cupola politică aceste servicii publice de radio şi televiziune, prin mecanisme care să garanteze acest lucru", a explicat Emil Boc.

El a precizat că aceasta este o dovadă a seriozităţii şi a faptului că PDL face ceea ce spune.

"E dovada seriozităţii noastre, a faptului că facem ceea ce spunem, chiar dacă acum ne-ar fi mult mai convenabil, fiind la putere, ar fi foarte simplu să ne punem oamenii noştri, cum au făcut cei de la PSD la televiziune şi să închidem ochii la ceea ce am spus în opoziţie. Nu e corect şi nu e sănătos nici pentru sistemul democratic din România şi nu e corect pentru noi în raport cu cetăţenii", a explicat liderul PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici