Boc: În 2012 românii trebuie să se aştepte la prudenţă, prudenţă, moderaţie şi echilibru

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că în 2012 românii trebuie să se aştepte la "prudenţă, prudenţă, moderaţie şi echilibru", adăugând că prin Legea bugetului pentru anul viitor se va stabili exact politica salarială.

414 afișări
Imaginea articolului Boc: În 2012 românii trebuie să se aştepte la prudenţă, prudenţă, moderaţie şi echilibru

Premierul Emil Boc (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Emil Boc a fost întrebat, vineri, la Sibiu, unde a participat la şedinţa pentru constituirea Comisiei naţionale pentru administraţie, ordine publică, siguranţă naţională, dezvoltare locală şi regională a PDL, la ce trebuie să se aştepte românii în 2012.

"Prudenţă, prudenţă, moderaţie şi echilibru. Nu avem voie să facem niciun pas înapoi pe linia reformelor, nu putem să mergem cu nicio măsură populistă, nu avem voie să mergem pe nicio măsură care nu are acoperire în economie. Nu avem voie să-i credem pe Ponta şi Antonescu, care promit marea cu sarea, pentru că sunt populişti şi dinozauri ai populismului. Nimeni nu mai crede în vorbele lui Ponta şi Antonescu în Uniunea Europeană, pentru că nimeni nu mai vorbeşte de promisiuni care nu au acoperire. Românii să nu cadă victime ale populismului lui Ponta şi Antonescu, care sunt rupţi de realitatea crizei economice mondiale, cu implicaţii şi pentru România", a afirmat Boc.

Potrivit premierului, românii au făcut "un mare sacrificiu în 2010, au sprijinit Guvernul", pentru a putea ajunge la stabilitate macroeconomică.

"Vrem să consolidăm această stabilitate şi să oferim atât cât poate economia. Nu ne vom întinde mai mult decât poate plapuma, tocmai pentru ca românii să nu mai sufere ca în 2010, din cauza iresponsabilităţii, din 2008, a PSD şi PNL. Aceia au fost politicienii care au dus România pe marginea prăpastiei, am fost nevoiţi să salvăm ţara de la colapsul economic prin măsurile din 2010, măsuri care astăzi le au şi alte ţări din UE. Nu sunt alte soluţii decât să cheltuieşti cât produci şi de a duce banii pe care-i împrumuţi în investiţii şi locuri de muncă", a adăugat el.

Boc a continuat spunând că aceasta trebuie să rămână politica pentru anii următori - "banii alocaţi pentru investiţii şi dezvoltare".

Întrebat ce se va întâmpla cu salariile bugetarilor în 2012, Boc a răspuns: "În Legea bugetului pe 2012 vom şti exact care va fi politica salarială pentru anul viitor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici