Boc: Măsurile dure au crescut credibilitatea României pe pieţele intenaţionale

Preşedintele PDL, Emil Boc, le-a cerut, sâmbătă, la Focşani, delegaţilor prezenţi la Consiliul de Coordonare al PDL Vrancea să aibă încredere în deciziile Guvernului pentru că rezultatele se vor vedea în 2012 şi a precizat că măsurile dure au crescut credibilitatea României pe pieţele intenaţionale.

29 afișări
Imaginea articolului Boc: Măsurile dure au crescut credibilitatea României pe pieţele intenaţionale

Boc: Măsurile dure au crescut credibilitatea României pe pieţele intenaţionale (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc a spus că măsurile luate în această perioadă, deşi impopulare, erau necesare pentru ca România să nu cadă în prăpastie, mulţumindu-le partenerilor de guvernare.

"Exista riscul ca România să cadă în prăpastie dacă se continua cu măsurile din 2008", a afirmat premierul.

De asemenea, Boc a declarat că măsurile dure au crescut credibilitatea României pe pieţele internaţionale, precizând că bugetul pentru 2011 este fundamentat pe o creştere cuprinsă între 1,5 şi 2 la sută.

Premierul a afirmat că 1,29 de milioane de bugetari vor avea salarii mai mari cu 15 la sută în 2011 faţă de cele din prezent.

În acest context, el le-a cerut delegaţilor prezenţi la Consiliul de Coordonare al PDL Vrancea să aibă încredere în deciziile Executivului pentru că rezultatele se vor vedea în 2012.

"Munca dumneavoastră va fi răsplătită în 2012, la alegeri. Oamenii îi vor aprecia pe cei care au avut tăria să facă ceea ce trebuie", a afirmat Emil Boc.

Totodată, Emil Boc a acuzat măsurile demagogice şi populise lansate de opoziţie care ar duce la un deficit de 10-12 la sută.

Referitor la contribuţia de asigurări de sănătate impusă pensionarilor care au o pensie de peste 740 de lei, premierul a susţinut că "nu este o plăcere", dar era o măsură ce trebuia luată.

Premierul a adăugat că Executivul a încercat să-i protejeze pe cetăţenii cu venituri mici şi a dat exemplul introducerii pensiilor de 350 de lei.

Premierul Emil Boc a venit, sâmbătă, la Focşani, unde a participat la alegerile filialei judeţene a PDL Vrancea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici