Boc: PDL a transmis altă variantă de premier

Liderul PDL, premierul în exerciţiu Emil Boc a susţinut, joi seara, că democrat-liberalii i-au transmis preşedintelui Traian Băsescu o propunere pentru postul de prim-ministru care nu a fost însă acceptată de şeful statului şi a evitat să precizeze dacă propunerea PDL a fost Monica Macovei.

26 afișări
Imaginea articolului Boc: PDL a transmis altă variantă de premier

Boc: PDL a transmis altă variantă de premier (Imagine: Mediafax Foto)

"Ne-am consultat dimineaţa la partid, am transmis o propunere politică, dar care nu a fost acceptată de preşedinte", a spus Boc, la Realitatea TV.

Întrebat dacă propunerea PDL a fost Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei, Boc a evitat să răspundă, arătând că nu poate nici să confirme, nici să infirme această variantă.

"Imediat după demiterea Guvernului, preşedintele a anunţat consultările la Palatul Cotroceni. Ca preşedinte de partid, am convocat imediat un Birou Permanent Naţional, pentru a ne formula punctul de vedere cu privire la consultările de la Palatul Cotroceni. Înainte de orice discuţie în cadrul BPN, le-am spus colegilor că eu le mulţumesc pentru solidaritate şi pentru că au fost şi sunt alături de mine tot timpul şi că nu cred că propunerea în continuare în acest moment cu Emil Boc premier este o soluţie viabilă. Am spus-o în BPN. Colegii au spus că în acest moment, fiind şi preşedinte al partidului, propunerea cu care partidul trebuie să meargă în această fază este preşedintele PDL, pentru că este instituţional", a adăugat Boc.

El a arătat că preşedintele a cerut, miercuri, PDL să prezinte o altă propunere pentru postul de prim-ministru.

"M-am consultat cu colegii mei din conducerea partidului dimineaţă (joi-n.r.), am transmis preşedintelui o propunere politică, n-a fost acceptată de preşedinte, care a optat pentru un candidat independent", a spus liderul PDL.

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, joi, la Antena 3, că propunerea vizându-l pe Croitoru a fost a preşedintelui Băsescu şi a refuzat să precizeze care este propunerea pe care democrat-liberalii au transmis-o joi dimineaţă la Cotroceni.

"A fost o decizie între liderii partidului, până nu avem o discuţie în interiorul structurii instituţionale a partidului ... nu pot să vă spun", a spus el.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că l-a desemnat pentru funcţia de premier pe Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici