Boc: Unificarea dreptei, o prioritate. Să nu ajungă în turul 2 la prezidenţiale Ponta cu Antonescu

Fostul premier Emil Boc susţine că unificarea dreptei este o prioritate politică pentru partidele de dreapta, avertizând că dacă dreapta nu se trezeşte la timp şi nu realizează această unificare în turul doi al alegerilor prezidenţiale vor ajunge "Victor Ponta şi Crin Antonescu".

437 afișări
Imaginea articolului Boc: Unificarea dreptei, o prioritate. Să nu ajungă în turul 2 la prezidenţiale Ponta cu Antonescu

Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Emil Boc a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că dreapta are o misiune foarte clară, "să lase orgoliile de-o parte, să îngroape la doi metri sub pământ lucrurile care despart partidele" şi să pună în faţă lucrurile care le unesc şi pot da un singur candidat la alegerile prezidenţiale, capabil să le câştige.

"Unificarea dreptei este o prioritate politică atât pentru partidele de dreapta, cât şi pentru România. Dreapta are o misiune foarte clară, trebuie să lase orgoliile de-o parte, să îngroape la doi metri sub pământ lucrurile care ne despart şi să pună în faţă lucrurile care ne unesc şi pot da un singur candidat la alegerile prezidenţiale, capabil să câştige alegerile în faţa unei stângi distrugătoare a statului de drept, a investiţiilor şi a locurilor de muncă. Dacă dreapta nu se trezeşte la timp şi nu realizează această unificare atât de necesară, vom avea în turul doi al alegerilor prezidenţiale pe Victor Ponta şi pe Crin Antonescu, iar PDL se va înghesui să propună susţinerea pentru unul sau altul pentru a nu rămâne în afara jocului. Ar fi scenariul cel mai negru pentru PDL, dar care nu este imposibil dacă nu ne trezim la timp să construim în jurul PDL, şi cu PDL, alături de celelalte formaţiuni de dreapta, o puternică unificare având ca pivot central PDL", a spus Boc.

Potrivit acestuia, unificarea dreptei este necesară pentru că viaţa economică arată faptul că Guvernul USL ştie doar să taie bani de la investiţii, de la locuri de muncă, iar aceste lucruri duc la creşterea şomajului şi la creşterea altor taxe pentru oamenii obişnuiţi.

"Să nu vorbim înainte de persoane, ci de principii. Cu alte cuvinte, ar trebui să cădem de acord cu toţii că avem nevoie de un principiu în care să credem, unificarea dreptei înainte de europarlamentare. După ce cădem de acord asupra principiului, după aceea putem discuta de oameni şi de candidaturi. Dacă nu facem acest lucru, ne paşte un mare eşec şi o mare problemă la alegerile prezidenţiale", a afirmat Boc.

Fostul premier a subliniat că aspectele legate de modul în care ar avea loc unificarea dreptei în jurul PDL, prin absorbţie sau fuziune, se va decide după discuţii la masă, "fără orgolii şi fără a pune nume de persoane în joc".

"Dacă încercăm să construim întotdeauna în jurul persoanelor, nu ajungem la niciun rezultat. Trebuie să ajungem la concluzia unui principiu în care să credem cu toţii. Numai uniţi putem câştiga. Aşa cum arată scena politică, e clar că dacă USL rămâne unit, numai super uniţi putem şi noi câştiga, iar dacă se despart, riscăm să fim pe dinafară, dacă nu suntem uniţi şi nu putem fi parte la jocul din turul doi al alegerilor prezidenţiale", a conchis Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici