Budăi susţine că Orban a îndatorat România cu 18,5 miliarde de lei: Nu va dubla alocaţiile, dar urmează disponibilizări

Marius Budăi susţine că Guvernul Orban a îndatorat România cu 18,5 miliarde de lei, dar nu vor fi luate măsuri precum dublarea alocaţiilor sau majorări de pensii, fostul ministru al Muncii afirmând că vor urma disponibilizări.

219 afișări
Imaginea articolului Budăi susţine că Orban a îndatorat România cu 18,5 miliarde de lei: Nu va dubla alocaţiile, dar urmează disponibilizări

Budăi susţine că Orban a îndatorat România cu 18,5 miliarde de lei: Nu va dubla alocaţiile, dar urmează disponibilizări

„Guvernul Orban a îndatorat România cu 18,5 miliarde de lei, a diminuat buffer-ul cu 1,3 miliarde de euro, şi asta în nici trei luni de când s-a instalat la Palatul Victoria. (...) Cu un cinism fără margini, premierul Orban a anunţat astăzi că nu se vor dubla alocaţiile, nu este 100% sigur că vor creşte pensiile(deci sigur nu vor creşte) şi mai urmează şi disponibilizări. Într-un cuvănt, austeritate. În schimb ne majorează vărsta de pensionare. Acum este clar de ce vor organizarea de alegeri anticipate parlamentare. Adio creşteri de pensii, de alocaţii, de salarii! Adio creşterea nivelului de trai al cetăţenilor români. Toate aste sunt marca PNL”, scrie, duminică, Marius Budăi, pe Facebook.

Reacţia fostului ministru al Muncii vine în contextul în care Ludovic Orban a spus, duminică, alocaţiile se vor dubla în luna august dacă vor exista resursele financiare necesare.

„În nicio ţară civilizată din lumea asta, în care oamenii au o educaţie economică, dacă vine un partid şi promite dublarea pensiilor sau dublarea aloaţiilor, partidul acela nu este luat în serios pentru că orice om de bun simţ ştie că lucrul respectiv nu este realizabil din punct de vedere economic şi bugetat. Nu există nicăieri în lumea asta să dublezi de două ori într-un an alocaţiile pentru copii”, a afirmat Ludovic Orban, pentru Hotnews.ro.

Totodată, premierul a spus că nu e 100% sigur că pensiile vor fi mărite cu 40%, începând din toamna anului 2020.

„Banii sunt prevăzuţi, dar totul depinde de cum evoluează economia, dacă reuşim să asigurăm un trend economic solid, o creşte economică consolidată, să relansăm investiţiile, să îmbunătăţim colectarea”, a explicat Ludovic Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
budăi,
orban,
dotorie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici