Bugetului Camerei Deputaţilor pe anul 2012, cu 5% mai mare. Comisia de buget a avizat proiectul

Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor a avizat marţi, cu majoritate de voturi, proiectul bugetului Camerei pe anul 2012, acesta fiind cu 5% mai mare decât anul trecut, în sumă de 216,5 milioane de lei.

328 afișări
Imaginea articolului Bugetului Camerei Deputaţilor pe anul 2012, cu 5% mai mare. Comisia de buget a avizat proiectul

Bugetului Camerei Deputaţilor pe anul 2012, cu 5% mai mare. Comisia de buget a avizat proiectul (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, le-a precizat deputaţilor din comisie că în buget sunt uşoare creşteri la cheltuielile de personal, dar că nu are în vedere creşterea salariilor, ci promovarea pe post a celor care au absolvit studii superioare.

El a spus că a introdus în buget reparaţia scării monumentale de la intrarea principală, C1, a Palatului Parlamentului, precizând că treptele s-au degradat şi trebuie făcut ceva.

Potrivit secretarului general, în buget este prevăzută şi repararea a 10 lifturi. "Am reparat cu ocazia AP NATO 10 lifturi din 20 câte are Camera şi ele nu mai pot fi iscirizate şi trebuie să funcţioneze în condiţii normale", a spus el.

La întrebările deputaţilor, Barbu a precizat că pentru repararea a 10 lifturi s-au cheltuit 2.300.000 lei, adică 50.000 euro pentru un lift, fiind înlocuită toată instalaţia de automatizare, cablurile, dar nu şi cabinele.

El a spus că repararea lifturilor este necesară deoarece acestea nu sunt conform standardelor în vigoare, iar un lift nou ar costa 110.000-120.000 euro.

În buget sunt prevăzute continuarea lucrărilor la parcajul subteran şi creşteri de sume faţă de anul trecut cu asistenţa socială, a mai spus Barbu.

Deputaţii au ridicat probleme legate de achiziţionarea cauciucurilor de iarnă pentru maşinile din dotarea Camerei Deputaţilor, separarea cheltuielilor privind clădirea de cele cu parcul auto învechit, cazare.

Barbu a spus că deputaţii pot cumpăra cauciucurile de iarnă din suma forfetară, iar acestea vor intra în inventarul instituţiei.

După votul dat de deputaţii din comisie, Gheorghe Barbu a menţionat că, după dotarea minimă de calculatoare făcută cu ocazia AP NATO, s-au stricat toate calculatoarele şi toate imprimantele şi toată lumea are nevoie de calculatoare noi.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat luni proiectul bugetul Camerei pe 2012, care este cu 5% mai mare faţă de cel din 2011, adică în sumă de 216 milioane de lei. "Bugetul Camerei Deputaţilor pe 2012 este estimat la suma de 216.581 de mii de lei, fiind o creştere de 5% faţă de bugetul din 2011, sub cifra de inflaţie", a explicat secretarul instituţiei, Niculae Mircovici.

Proiectul de buget al Camerei pentru anul viitor urmează să fie analizat de plen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici