Calimente (PNL):Economiile Guvernului îi ajung doamnei Udrea pentru cumpărăturile la Milano şi Paris

Deputatul PNL de Arad Mihăiţă Calimente consideră că prin desfiinţarea unor posturi de secretari de stat şi de subprefecţi nu se fac economii suficiente şi că aceşti bani "îi ajung doamnei Udrea în două sau trei sesiuni de cumpărături la Milano şi Paris".

24 afișări
Imaginea articolului Calimente (PNL):Economiile Guvernului îi ajung doamnei Udrea pentru cumpărăturile la Milano şi Paris

Calimente (PNL):Economiile Guvernului îi ajung doamnei Udrea pentru cumpărăturile la Milano şi Paris (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Deputatul Mihăiţă Calimente a criticat, joi, într-o conferinţă de presă, măsurile de reformă ale "Guvernului Băsescu-Boc", afirmând că nu se fac reduceri suficiente de cheltuieli.

"Prin înjumătăţirea numărului secretarilor de stat şi al subprefecţilor se face «colosala» economie de două milioane de euro, când România are nevoie de trei miliarde de euro. Banii aceştia îi ajung doamnei Udrea în două sau trei sesiuni de cumpărături la Milano şi Paris, îi cheltuie fără să clipească, iar Guvernul se laudă cu marea restructurare, care cred că se opreşte aici", a spus deputatul Calimente.

Guvernul estimează că prin reducerea numărului de secretari de stat, subsecretari şi subprefecţi va înregistra economii cumulate de două milioane euro, până la sfârşitul acestui an, şi de 4,5-5 milioane euro pe parcursul unui întreg an.

Conform datelor luate în calcul de Executiv, reducerea numărului de secretari de stat şi subsecretari va genera economii de două milioane euro/an, respectiv 800.000 euro până la sfârşitul acestui an, la care se adaugă alte economii de 2,5 milioane euro/ an, respectiv peste un milion euro până la sfârşitul anului prin diminuarea numărului de subprefecţi.

Guvernul a eliberat din funcţie 36 de subprefecţi şi a decis ca la Constanţa singurul post de subprefect ocupat în prezent să fie preluat de către Curt-Mola Aidun, reprezentant al Uniunii Democrate a Turco-Tătarilor Musulmani din Romania (UDTTMR), în locul lui Iustian Mircea (PDL), retras din post.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici