Călinoiu: Atitudinea lui Crin Antonescu îl îndepărtează de candidatura la prezidenţiale

Vicepreşedintele la nivel naţional al PSD Ion Călinoiu, preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, afirmă că prin "declaraţii populiste, ce nu concordă cu responsabilităţile asumate în USL", liderul liberal Crin Antonescu "se îndepărtează de candidatura la prezidenţiale".

528 afișări
Imaginea articolului Călinoiu: Atitudinea lui Crin Antonescu îl îndepărtează de candidatura la prezidenţiale

Preşedintele PNL Crin Antonescu (Imagine: Marius Dobrescu/Mediafax Foto)

Călinoiu a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX că luările de poziţie ale preşedintelui PNL, Cin Antonescu, nu sunt în concordanţă cu responsabilităţile pe care USL şi le-a asumat în urmă cu un an, fapt care îi ştirbeşte din candidatura la Preşedinţia României.

"Atitudinea lui Crin Antonescu îl îndepărtează de candidatură, iar eu îi atrag atenţia că prin aceste declaraţii populiste, ce nu concordă cu responsabilităţile asumate în USL, nu numai că ştirbeşte poziţia sa de candidat, ci conduce la nerealizarea acestui proiect politic, de a intra în starea de normalitate, că acesta a fost primul lucru promis românilor, să intrăm într-o stare de normalitate", afirmă vicepreşedintele PSD.

Ion Călinoiu susţine că liderul liberal nu acţionează în conformitate cu "responsabilităţile" pe care USL şi le-a asumat în faţa electoratului.

"După cum acţionează acum, faţă de responsabilităţile pe care le are Uniunea Social Liberală şi responsabilităţile asumate de liderii acestui proiect, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, el e clar că nu pune umărul să construim, ci pune umărul să distrugem", menţionează Călinoiu.

Şeful Consiliului Judeţean Gorj spune că îl apreciază pe Victor Ponta pentru eforturile pe care le depune pentru ca activitatea Guvernului să fie cât mai bună, el fiind însă critic faţă de "derapajele" lui Crin Antonescu, menţionând că nemulţumiri faţă de şeful liberalilor există în toate partidele care compun USL.

"Discuţiile astea sunt foarte clare şi de fiecare dată se observă efortul pe care îl depune premierul ca să meargă treaba cât mai bine la Guvern şi să menţină echilibrul în cadrul Uniunii Social Liberale. După orice derapaj din acesta, după o declaraţie nefericită a lui Crin Antonescu, "haide la USL", se întâlnesc, se pun lucrurile la punct, ţine două săptămâni şi iar se începe. E clar că asta provoacă un val de nemulţumiri în rândul membrilor de partid ai USL şi în rândul electoratului, după cum bine vedeţi. Şi au observat şi liberalii scăderea în sondaje a lui Crin Antonescu", declară Călinoiu.

Vicepreşedintele social-democrat îl critică şi pe şeful organizaţiei Gorj a PNL, senatorul Dian Popescu, un apropiat al lui Crin Antonescu, Ion Călinoiu spunând că parlamentarul este preocupat mai mult de soarta sa şi a propriilor firme decât de problemele judeţului.

"Dian Popescu se ocupă de soarta lui şi a firmelor, în loc de soarta generală a judeţului. Se ocupă de soarta unuia sau altuia şi a intrat în cârdăşie cu cei care au pus pe butuci economia judeţului Gorj. Eu văd lucrurile astea şi se plâng şi liberalii de atitudinea acestui om. Poţi să spui că are ceva în comun cu interesul lui faţă de partid? Nu are nimic în comun! Are ceva în comun cu interesul funcţionării Uniunii Social Liberale? Nu are nimic în comun! Are ceva în comun cu responsabilitatea pe care şi-a asumat-o ca senator de colegiu? Nu are nimic în comun! Ca atare, omul acesta trebuie să înţeleagă că are o misiune şi trebuie să şi-o ducă la îndeplinire şi să lase toate cocleţăriile astea de care se ocupă pentru a crea imagine proastă la judeţ şi a susţine oameni care sunt certaţi cu legea", mai afirmă Călinoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici