Camera a amânat discutarea reexaminării finanţării partidelor şi a proiectului legii partidelor

Camera Deputaţilor a decis, miercuri, să retrimită la Comisia de Cod electoral pentru o săptămâna, cererea de reexaminare a legii finanţării partidelor şi proiectul legii partidelor politice, la solicitarea liderului grupului PSD Marian Neacşu care a invocat "anumite neconcordanţe".

96 afișări
Imaginea articolului Camera a amânat discutarea reexaminării finanţării partidelor şi a proiectului legii partidelor

Camera a amânat discutarea reexaminării finanţării partidelor şi a proiectului legii partidelor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / Bogdan Maran)

"Deoarece faţă de raportul discutat ieri (marţi -n.r.) în Comisia de Cod electoral şi cel prezentat nouă astăzi au apărut o serie de articole, unele dintre ele cu caracter corelativ, care nu sunt puse de acord şi care nu au fost discutate în comisie, vă solicit retrimiterea acestor proiecte la comisie", a spus deputatul PSD.

El a precizat că aceste proiecte vor intra miercurea viitoare în dezbaterea plenului.

Amendamentele la cele două proiecte, adoptate de Senat, au fost discutate marţi în Comisia de Cod electoral.

Preşedintele Comisiei de Cod electoral, Mihai Voicu, a anunţat că cele două proiecte vor fi discutate, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor.

Senatul a adoptat, miercurea trecută, proiectul de lege privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, în sensul însuşirii obiecţiilor din cererea de reexaminare transmisă de preşedintele Klaus Iohannis Legislativului, dar şi proiectul de lege privind partidele politice.

Tot miercurea trecută, Senatul a adoptat şi proiectul legii partidelor politice, care prevede, în principal, că un partid se poate înfiinţa cu trei membri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici