Candidatura lui Florin Florea la CJ Mureş, contestată. Poate produce confuzie cu Dorin Florea

Un fost poliţist local, Florin Florea, şi-a depus candidatura la Primăria Târgu Mureş şi la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş. Candidaturile au fost contestate, unul dintre motive fiind şi posibila confuzie cu numele Dorin Florea, actual primar şi candidat independent la CJ.

674 afișări
Imaginea articolului Candidatura lui Florin Florea la CJ Mureş, contestată. Poate produce confuzie cu Dorin Florea

Candidatura lui Florin Florea la CJ Mureş, contestată. Poate produce confuzie cu Dorin Florea

Florin Florea a declarat vineri pentru MEDIAFAX că a vrut să candideze pentru a-şi face vocea auzită.

„Mi-am depus candidatura ca independent atât pentru funcţia de primar la Primăria Târgu Mureş cât şi de preşedinte al Consiliul Judeţean Mureş, iar ambele au fost acceptate de birourile electorale. Candidaturile au fost contestate în instanţă de Pro România şi de către actualul primar Dorin Florea, care acum candidează independent la Consiliul Judeţean Mureş, pe motiv că nu pot candida în ambele locuri în acelaşi timp”, a spus Florin Florea, candidatul contestat.

Acesta susţine că în Legea nr. 2015 a administraţiei locale nu este prevăzută nicio interdicţie de candidatură simultană pentru ambele funcţii.

Tribunalul Mureş, unde s-au judecat contestaţiile, a decis că Florin Florea poate candida doar la Primăria Târgu Mureş, nu şi la Consiliul Judeţean Mureş.

„Prin Constituţie, dreptul de a candida este unul fundamental. Am cerut instanţei să îmi dea posibilitatea să optez până în 24 august între cele două poziţii, dar s-a luat o decizie arbitrară. Magistraţii au decis că pot candida doar la Primărie pentru că aici mi-am depus întâi dosarul de candidatură. Am contestat decizia Tribunalului la Curtea de Apel Mureş”, a precizat Florin Florea.

Preşedintele Pro România Mureş, Călin Buzgău, a declarat la rândul său pentru MEDIAFAX că s-au contestat cele două candidaturi ale lui Florin Florea pe motiv că ar fi ilegale, acesta neavând dreptul să candideze pentru două funcţii în acelaşi timp.

„Putea induce lumea în eroare cu acest nume de Florea şi cred că acesta a fost şi planul celor care l-au îndemnat pe domnul respectiv să candideze. Aceasta este părerea mea personală, cred că a fost ceva premeditat şi ar putea să inducă în eroare alegătorii”, a spus Buzgău.

Florin Florea a lucrat la Primăria Târgu Mureş din 2005 şi a fost poliţist local.

Acesta a precizat că în 10 august 2018, a purtat un tricou cu mesajul „Fără penali în funcţii publice” şi a fost sancţionat. Ulterior a fost destituit din funcţie.

La Primăria Târgu Mureş, pentru funcţia de primar, candidează Claudiu Maior, din partea Pro România, consilier personal al actualului edil Dorin Florea.

Dorin Florea candidează ca independent la funcţia de preşedinte al Consiliul Judeţean Mureş, susţinut de Pro România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici