Cătălin Ivan: Nu se pune problema unei rivalităţi Ponta-Iohannis. PSD nu vede o ameninţare în Iohannis

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, joi, că nu se pune problema existenţei unei rivalităţi între premierul Victor Ponta şi primarul Sibiului, Klaus Iohannis, care a devenit membru al PNL, el arătând că PSD nu vede o ameninţare în persoana acestuia.

106 afișări
Imaginea articolului Cătălin Ivan: Nu se pune problema unei rivalităţi Ponta-Iohannis. PSD nu vede o ameninţare în Iohannis

Cătălin Ivan (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat dacă Iohannis este un potenţial rival al lui Victor Ponta la funcţia de premier, Cătălin Ivan a precizat: "Nu se pune problema de rivalitate, în PSD sunt foarte mulţi colegi de partid care pot fi miniştri şi prim-miniştri în perioada următoare. Ne-am aliat cu PNL pentru că PNL este un partid mare cu oameni valoroşi şi până la venirea lui Iohanins. Nu cred că simpla venire a lui Iohannis a făcut din PNL un partid cu posibili prim-miniştri sau prezidenţiabili".

Ivan a spus că Iohannis e un om valoros, care a confirmat în administraţia locală şi care, venit în politica naţională, aduce un plus de valoare USL.

"PSD se bucură dacă PNL se întăreşte, pentru că în felul acesta USL este mult mai puternică. Nu-l vedem ca pe o ameninţare pe Iohannis, ci dimpotrivă, ca pe un nou coleg de uniune care vine şi pune umărul la acest proiect", a spus Ivan.

Întrebat dacă PSD a încercat să-l coopteze pe Iohannis, Ivan a spus că era de notorietate faptul că acesta îmbrăţişează o ideologie de dreapta.

"Nu e de stânga şi orice discuţie ar fi fost lipsitiă de sens. Am avut colaborări, am discutat, dar ţinând cont de orientarea ideologică a fiecăruia. E un om politic de dreapta. Dacă ar fi fost să facă un pas, pasul natural ar fi fost în PNL, în niciun caz în PSD, ceea ce s-a şi întâmplat", a mai spus Ivan.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, susţine că nu îl percepe pe Klaus Iohannis ca pe o "rezervă" la postul de prim-ministru şi afirmă că acesta reprezintă un avantaj pentru USL şi este un foarte bun om politic, putând ocupa atât funcţia de prim-ministru, dar şi pe cea de preşedinte sau de membru în Guvern.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că începând de miercuri este membru PNL, precizând că a luat această decizie în urma invitaţiei lansate de liderul PNL, Crin Antonescu.

El a spus că a acceptat să devină membru PNL în urma invitaţiei lui Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici