Klaus Iohannis: Începând de astăzi sunt membru PNL. Antonescu: Nu aş vrea să ratăm ocazia de a-l avea în conducerea PNL

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că începând de miercuri este mebru PNL, precizând că a luat această decizie în urma invitaţiei lansate de liderul PNL, Crin Antonescu. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că, având în vedere că peste două zile este congresul partidului, nu ar vrea să fie ratată ocazia de a-l avea pe Klaus Iohannis în conducerea formaţiunii.

2693 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis: Începând de astăzi sunt membru PNL. Antonescu: Nu aş vrea să ratăm ocazia de a-l avea în conducerea PNL

Klaus Iohannis (Imagine: Ana Poenariu/ Mediafax Foto)

El a spus că a acceptat să devină membru PNL în urma invitaţiei lui Crin Antonescu.

"Această invitaţie m-a onorat, mi-a dat ceva de gândit şi rezultatul este cel de astăzi", a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Antonescu: Nu aş vrea să ratăm ocazia de a-l avea pe Iohannis în conducerea PNL

Întrebat dacă este avută în vedere cooptarea lui Klaus Iohannis într-o funcţie de conducere în PNL, Crin Antonescu a răspuns: "Întotdeauna PNL a fost un partid deschis şi a vrut în rândurile sale oameni care să spună ceva. Avem un congres peste două zile şi nu aş vrea să ratăm ocazia ca un om de talia lui Iohannis să fie în conducerea partidului".

Antonescu a precizat că nu el decide acest lucru, ci forurile partidului.

Liderul PNL Puiu Haşotti a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că primarul oraşului Sibiu, Klaus Iohannis, se va înscrie în PNL, ceea ce "nu ar ar avea efect" asupra mandatului acestuia de primar.

Klaus Iohannis se află la cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului.

El este membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) încă de la înfiinţare, din 1990, iar din 2001 este preşedintele formaţiunii.

Klaus Iohannis s-a lansat în politică în 2000, când FDGR a decis să aibă un candidat propriu la Primărie, cu scopul de a obţine mandate de consilieri locali.

Iohannis a fost în relaţii bune cu preşedintele Traian Băsescu şi cu PDL din 2004, iar în 2007, când Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, acestea au devenit şi mai strânse, în urma vizitelor repetate pe care şeful statului le-a făcut la Sibiu.

Înaintea alegerilor locale din 2008, însă, relaţia s-a rupt, după ce Daniel Thelmann, primarul Mediaşului, a plecat din FDGR pentru a candida pe listele PDL, câştigând, de altfel, un nou mandat.

În octombrie 2009, după căderea Guvernului Boc, Klaus Iohannis a fost propus de PSD, PC, UDMR, PNL şi minorităţi pentru postul de premier, mandatul său urmând să fie formarea un guvern care să gestioneze problemele economice urgente şi să asigure organizarea de alegeri prezidenţiale. În schimb, preşedintele Traian Băsescu l-a preferat pe consilierul BNR Lucian Croitoru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici