Cătălin Predoiu: Nu exclud o alianţă cu partidul lui Traian Băsescu şi cu niciun alt partid

Preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a declarat, luni, că apelul său către o alianţă a forţelor de dreapta pentru câştigarea Bucureştiului nu exclude formaţiunea condusă de Traian Băsescu şi nici alte partide de dreapta.

528 afișări
Imaginea articolului Cătălin Predoiu: Nu exclud o alianţă cu partidul lui Traian Băsescu şi cu niciun alt partid

Cătălin Predoiu: Nu exclud o alianţă cu partidul lui Traian Băsescu şi cu niciun alt partid (Imagine: Mihai Dascalescu/ Arhiva Mediafax Foto)

''Nu am exclus pe nimeni în demersul pe care mi l-am asumat din punct de vedere personal, ceea ce mă interesează este să maximizez şansele bucureştenilor de a avea un alt primar şi o altă administraţie decât PSD'', a explicat preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, afirmând că nu a discutat, până acum, nici cu Traian Băsescu, nici cu Monica Macovei şi că rămâne de văzut în ce măsură apelul său lansat duminică seară, la un post de televiziune, se va formaliza.

Liderul liberal a afirmat că dreapta politică se află în situaţia în care s-a aflat în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

''Practic, la aceste alegeri locale, în mod particular în Bucureşti ne aflăm în situaţia în care ne-am aflat în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, situaţia în care cerem cetăţenilor un vot util pentru a învinge PSD. Cred că este o dovadă de generozitate politică să întinzi mâna către toate forţele de centru dreapta şi să discuţi pentru a găsi cea mai bună soluţie'', a mai spus Predoiu.

Întrebat care va fi decizia sa dacă celelalte partide de dreapta vor refuza să îl susţină pe Ludovic Orban în cursa pentru Primăria Bucureşti, preşedintele PNL Bucureşti a afirmat că nu vede ''alt candidat mai bun ca Ludovic Orban, însă este prematură orice detaliere a acestei chestiuni''.

La rândul său, Ludovic Orban a susţinut că nu este implicat în procesul de negociere şi că va câştiga Primăria Bucureşti în calitate de candidat al PNL.

''Eu sunt candidatul PNL şi voi câştiga Primăria Bucureşti în calitate de candidat al PNL. Nu sunt implicat în nicio negociere politică. Sigur că mi-aş dori ca orice locuitor al Bucureştiului care s-a săturat de administraţia PSD să mă susţină'', a răspuns Orban, întrebat dacă ar refuza susţinerea Mişcării Populare sau a M10.

Declaraţiile lui Predoiu vin în contextul în care copreşedintele PNL Alina Gorghiu a exclus în mod public de mai multe ori o colaborare cu partidul condus de Traian Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici