Ce cred liberalii din teritoriu despre proiectul politic al lui Călin Popescu Tăriceanu

Liberalii din teritoriu au comentat, joi, demisia din PNL a fostului premier Călin Popescu Tăriceanu şi anunţul acestuia despre înfiinţarea unei noi formaţiuni politice şi o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale.

7598 afișări
Imaginea articolului Ce cred liberalii din teritoriu despre proiectul politic al lui Călin Popescu Tăriceanu

Ce cred liberalii despre proiectul politic al lui Călin Popescu Tăriceanu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Lider PNL Dâmboviţa: Decizia lui Tăriceanu, cea mai neplăcută surpriză

Preşedintele PNL Dâmboviţa, Mihai Volintiru, spune că decizia lui Tăriceanu de a pleca din PNL pentru a înfiinţa un nou partid este "cea mai neplăcută surpriză" şi că, din informaţiile pe care le are, nu se întrevăd plecări dinspre PNL către viitoarea formaţiune liberală anunţată de fostul premier.

"Din punctul meu de vedere, ca membru PNL, este cea mai neplăcută surpriză pe care ar fi putut să o facă fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu. Părerea mea, dar şi a colegilor din cadrul PNL Dâmboviţa este că, probabil într-un moment de confuzie şi pe fondul insuccesului din cadrul Delegaţiei Permanente când s-a luat decizia privind ieşirea de la guvernare, domnul Tăriceanu cred eu, simţindu-se probabil frustrat de ceea ce s-a întâmplat, a luat această decizie", a declarat corespondentului MEDIAFAX preşedintele PNL Dâmboviţa.

Mihai Volintiru a adăugat că, în opinia sa, gestul lui Tăriceanu de a pleca din PNL este "cea mai mare greşeală politică pe care a făcut-o de-a lungul carierei sale, ar putea fi chiar ultima, ar putea să fie decizia care va pune capăt carierei politice, dar în final este doar decizia lui".

Şeful PNL Dâmboviţa a spus, de asemenea, că decizia fostului preşedinte al PNL de a înfiinţa o nouă formaţiune politică liberală "poate părea o chestiune orchestrată, pusă la punct într-un atelier în care o mânuţă de oameni s-au gândit că ar fi o variantă".

"Ideea de a înfiinţa un partid poate, până la un punct, să fie raţională. Dar ca să înfiinţezi un partid doar ca să mai fie un partid pe eşichierul politic naţional, probabil că nu la asta s-a gândit Călin Popescu Tăriceanu când l-a anunţat, dar eu cred că asta se va întâmpla", a mai spus Mihai Volintiru.

Întrebat dacă în filiala PDL Dâmboviţa există membri care să fi anunţat că îl vor urma pe Tăriceanu la noua formaţiune politică pe care acesta a anunţat-o, preşedintele PNL Dâmboviţa a spus că nici în acest judeţ, nici la nivel naţional "nu se întrevăd plecări din rândul PNL în direcţia Călin Popescu Tăriceanu nici azi, şi nici multă vreme de acum încolo".

Liderul PNL Buzău spune că Titi Holban nu îl va urma pe Tăriceanu, ci va merge, de fapt, la UNPR

Preşedintele PNL Buzău, deputatul George Scutaru, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că deputatul Titi Holban, care şi-a anunţat intenţia de a demisiona din partid şi de a-l urma pe Călin Popescu Tăriceanu, ar merge, de fapt, la UNPR.

Liderul liberalilor buzoieni, deputatul George Scutaru, a declarat, joi după-amiază, că a aflat din presă despre intenţia colegului său de partid, deputatul Titi Holban, de a pleca din PNL şi de a-l urma în proiectul său politic pe Călin Popescu Tăriceanu. Scutaru a precizat că, ulterior, în urma discuţiilor avute, Holban ar fi declarat că, de fapt, nu ar mai vrea să-l urmeze pe Tăriceanu, ci s-ar înscris în UNPR.

"E o veste nu tocmai fericită pentru organizaţie, ne-a bulversat. Am aflat că doreşte să plece din partid urmându-l pe domnul Tăriceanu. Ulterior, din discuţiile avute cu domnia sa, am aflat că opţiunea ar fi către UNPR. Dar, demisia unui parlamentar se activează doar când face anunţul de la tribuna Parlamentului, eu sper să revină asupra deciziei, sper să se răzgândească", a declarat George Scutaru.

Preşedintele PNL a adăugat că proiectul lui Călin Popescu Tăriceanu de a forma un nou partid este "o aventură politică", adăugând că este dezamăgit de prestaţia politică din ultima vreme a fostului premier.

"Proiectul lui Tăriceanu e o aventură politică. Am fost apropiat de el, dar gestul de a demisiona şi de a constitui un nou partid e o mare dezamăgire, e trist că se pretează la aşa ceva, să se transforme într-un purtător de cuvânt al PSD. Încearcă un proiect distructiv pentru fostul său partid", a mai spus Scutaru, care a adăugat că în perioada următoare liberalii, dar şi alţi parlamentari cum ar fi cei de la PPDD vor fi supuşi multor presiuni.

"Asupra liberalilor şi a celor din grupurile parlamentare se vor face presiuni, vor fi numeroase promisiuni, va curge multă miere, mult lapte, dar cei care pleacă se vor convinge că au făcut un pas greşit. Nu am încurajat niciodată traseismul politic, nu e o opţiune pentru democraţie sănătoasă. Nu exclud plecarea unor parlamentari ţinând cont că suntem un grup numeros, 99 de deputaţi şi 49 de senatori. Există posibilitatea ca din 148 să fie unii care să plece, dar nu va fi un fenomen de amploare. Am mai fost supuşi unor presiuni extraordinare din partea UNPR, acum Tăriceanu vrea să facă un UNPR cu papion şi ce avea ca misie Gabriel Oprea încearcă domnia sa acum. Nu cred că vor fi mutări spectaculoase de parlamentari dintr-o parte în alta dar vom fi sub presiune. Şi la PPDD sunt luaţi oamenii bucată cu bucată, cu tot felul de promisiuni, cred că lui Ponta i-ar mai trebui un buget ca să se ţină de promisiunile făcute. Dar eu cred că vor fi foarte puţini colegi care vor răspunde cântecului de sirenă al lui Ponta", a mai spus preşedintele PNL Buzău, deputatul George Scutaru.

Liderul UNPR Buzău, Constantin Popa, a confirmat, joi, că a discutat cu deputatul PNL Titi Holban, care urmează să se înscrie în UNPR, şi nu în partidul pe care Călin Popescu Tăriceanu intenţionează să îl înfiinţeze, aşa cum declarase liberalul în cursul zilei.

Popa a adăugat că nu s-a stabilit încă ce funcţie va ocupa Titi Holban în cadrul UNPR.

"Este la noi, ne bucurăm, este un lucru mare că ne întărim rândurile. E un câştig pentru partid, ne bucurăm de decizia pe care a luat-o. Vă spun că sută la sută e la UNPR", a declarat liderul UNPR Buzău, Constantin Popa.

Deputatul PNL de Buzău Titi Holban, aflat la cel de-al doilea mandat de parlamentar, declara, iniţial, că va demisiona din partid nemulţumit de ieşirea liberalilor de la guvernare şi că îl va urma pe Călin Popescu Tăriceanu în Partidul Reformator Liberal, susţinând că la formaţiunea fostului premier vor trece şi alţi liberali care au crezut în proiectul USL.

Preşedinte PNL Vâlcea: Nimeni din PNL Vâlcea nu a anunţat că vrea să-l urmeze pe Tăriceanu

Preşedintele filialei PNL Vâlcea, Cristian Buican, s-a declarat "surprins" de gestul lui Călin Popescu-Tăriceanu de a demisiona din PNL şi spune că, până în prezent, niciun membru important al PNL Vâlcea nu a anunţat că vrea să-l urmeze pe fostul premier în noua sa construcţie politică.

"Sunt surprins de atitudinea domnului Tăriceanu. Noi l-am respectat, am crezut că este un liberal adevărat, dar din păcate motive nu politice, cred că personale, l-au determinat să facă ceea ce a făcut", a declarat Cristian Buican.

Preşedintele PNL Vâlcea a precizat că până acum niciun membru important al acestei filiale judeţene nu a anunţat că vrea să-l urmeze pe Tăriceanu.

"Nu s-a exprimat public nimeni (în sensul plecării din PNL către formaţiunea a cărei înfiinţare a anunţat-o Tăriceanu - n.r.) şi e puţin probabil . Vom vedea ce se va întâmpla în viitor", a mai spus Cristian Buican.

Deputat liberal de Iaşi: Tăriceanu şi-a bătut joc de sfertul său de veac petrecut în PNL

Senatorul liberal de Iaşi Mihaela Popa spune că nu se pune problema să îl urmeaze pe Călin Popescu Tăriceanu, iar deputatul PNL de Iaşi Costel Alexe afirmă că Tăriceanu, care era un contestatar aprig al PSD, s-a dus acum la "Înalta Poartă", bătându-şi joc de sfertul său de veac petrecut în PNL.

Senatorul liberal de Iaşi Mihaela Popa a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că nu se pune problema plecării sale din PNL, spunând că există o inflaţie de formaţiuni pe partea dreaptă a spectrului politic şi că "va avea de câştigat partidul care va promova meritocraţia, nu misecuvinismul”.

Totodată, senatorul liberal vede posibilă o apropiere între PNL şi Partidul Popular European.

Senatorul PNL Marin Burlea a declarat, la rândul său, că este foarte greu de înţeles gestul lui Tăriceanu, însă nu poate spune acum dacă partidul fostului premier va avea sau nu succes.

"Rămâne ca timpul să dovedească dacă proiectul lui Tăriceanu va fi un succes sau nu. Cât mă priveşte, sunt membru PNL şi îmi însuşesc deciziile luate de partid”, a afirmat Marin Burlea.

El a adăugat că şi-ar fi dorit ca USL să nu se rupă, iar alianţa să-şi îndeplinească obiectivele pentru care a fost aleasă de către români.

Deputatul liberal Costel Alexe a spus, la rândul său, că, prin decizia sa, Tăriceanu "şi-a bătut joc de sfertul său de veac petrecut în PNL".

"Domnul Tăriceanu a fost nu cu mult timp în urmă un contestatar aprig al PSD, iar acum s-a dus la Înalta Poartă. Nu face decât să-şi bată joc de sfertul său de veac petrecut în PNL. Construcţia sa nu are nicio şansă. Această grupare n-are nici un scop politic, Tăriceanu nu va fi urmat de nimeni. Este o bulă mediatică. Cred că e un zvon fals că un număr mare de parlamentari îl vor urma. Dacă existau aceşti oameni, altul era votul în Delegaţia Permanentă”, a spus deputatul PNL de Iaşi Costel Alexe.

Şi deputatul PNL Mugur Cozmanciuc a spus că rămâne în partid, fără însă a face alte declaraţii.

Lider PNL Vaslui: Sper că Tăriceanu nu e naiv să creadă că ar avea susţinerea electoratului de stânga

Liderul PNL Vaslui, Florin Ciurariu, nu-i dă nicio şansă fostului coleg de partid Călin Popescu Tăriceanu în situaţia în care va candida la Preşedinţie împotriva lui Crin Antonescu, considerând că Ponta i-ar putea face această ofertă "pentru a scăpa de corvoada candidaturii la prezidenţiale".

Liderul liberalilor vasluieni, deputatul Florin Ciurariu, nu înţelege cum Călin Popescu Tăriceanu, care a fost împotriva înfiinţării Uniunii Social Liberale, în prezent este cel care "moare de dragul USL".

"Sincer, nu-l mai înţeleg deloc pe domnul Tăriceanu. Este păcat că un om care a fost atât de respectat între liberali să-şi dea demisia din partid pentru a forma nu ştiu ce formaţiune, care nu văd să aibă vreun viitor. Cel mai ciudat, însă, este că domnul Tăriceanu s-a opus înfiinţării Uniunii Social Liberale, iar acum moare de dragul USL", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX preşedintele Filialei Teritoriale Vaslui a PNL, Florin Ciurariu.

În ceea ce priveşte o posibilă candidatură a lui Călin Popescu Tăriceanu la Preşedinţia României, liderul liberalilor vasluieni nu-i dă nicio şansă.

"Sper că domnul Tăriceanu nu este atât de naiv să creadă că ar avea susţinerea electoratului de stânga dacă ar candida la Preşedinţie. De fapt, Ponta i-ar face această ofertă pentru a scăpa el de corvoada candidaturii la prezidenţiale, ştiind că nu are nicio şansă în faţa domnului Antonescu, la fel ca şi domnul Tăriceanu. Eu, personal, nu văd un candidat al stângii care să câştige Preşedinţia României în următorii zece ani", este convins Florin Ciurariu.

În ceea ce priveşte plecarea unor membri din partid în noul partid al lui Tăriceanu, Ciurariu susţine că nu are semnale din interiorul organizaţie pe care o conduce că ar fi persoane care ar vrea să plece.

"Eu sper să nu plece nimeni, dar nu pot să ştiu ce se va întâmpla. Deocamdată, nu am niciun semnal din interiorul organizaţiei în acest sens", a conchis Ciurariu.

Senatorul PNL de Vaslui Nelu Tătaru crede că este prea devreme să se vorbească despre plecarea unor membri de partid spre noua formaţiune a lui Tăriceanu.

"Este prematur să vorbim de plecări din PNL spre partidul lui Tăriceanu. Mulţi vor să vadă cum se aşează apele pentru a şti dacă se merită să facă pasul. Şi legat de prezidenţiale, de o eventuală candidatură a lui Tăriceanu, putem spune că mai este mult până acolo. De aceea, nici nu pot să mă pronunţ asupra şanselor lui Tăriceanu. Depinde şi de competitorii care vor fi atunci, nu despre ceea ce se vorbeşte acum", a afirmat senatorul Nelu Tătaru.

Parlamentarul vasluian a mai adăugat că pe viitor va trebui urmărită aripa lui Cristian David din organizaţia judeţeană PNL Vaslui, ţinând cont că acesta a fost două mandate parlamentar de Vaslui.

Liderul PNL Argeş: Decizia lui Tăriceanu este de neînţeles

Liderul PNL Argeş, senatorul Ion Popa, spune că decizia lui Călin Popescu Tăriceanu de a pleca din partid şi de a înfiinţa o nouă formaţiune este "de neînţeles", el afirmând că îl susţine în continuare pe Crin Antonescu atât în funcţia de preşedinte al PNL, cât şi pentru candidatura la prezidenţiale.

"Pentru mine este de neînţeles gestul său, din cel puţin două perspective, şi anume: domnul Tăriceanu a fost preşedinte al PNL şi cunoaşte foarte bine că un partid care se respectă, aşa cum este PNL, funcţionează după nişte reguli, are un statut, e mişcat şi pus în valoare de nişte mecanisme. Or, dacă după ce membrii Delegaţiei Permanente au votat cu o majoritate covârşitoare rezoluţia pe care am prezentat-o, sau indiferent ce ar fi votat, noi, ca membri de partid obişnuiţi, suntem obligaţi să respectăm deciziile luate de forurile statutare ale partidului. Pe de o parte. Pe de altă parte, domnia sa cunoaşte foarte bine cum funcţionează Guvernul şi ştie foarte bine că dacă domnul pri- ministru Ponta ar fi vrut să meargă mai departe în formula USL numea miniştrii pe care i-a propus PNL. Atât şi nimic mai mult" a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele PNL Argeş.

Senatorul Ion Popa a mai spus că este "cel puţin surprins" şi că nu înţelege atitudinea fostului preşedinte al PNL.

Popa a precizat că filiala pe care o conduce îl susţine în continuare, "necondiţionat", pe Crin Antonescu "atât în postura de preşedinte al partidului, cât şi în cea de candidat la alegerile prezidenţiale", el susţinând că s-a întâlnit cu toţi primarii pe care PNL îi are în judeţul Argeş şi că toţi îl susţin pe Crin Antonescu.

Liderul PNL Hunedoara: Nu cotim la stânga sau la dreapta la apariţia fiecărui partid politic

Liderul PNL Hunedoara, Mircea Moloţ, vicepreşedinte la nivel naţional, spune că nimeni din organizaţie nu îl va urma pe Călin Popescu Tăriceanu, deoarece liberalii "nu cotesc la stânga sau la dreapta la apariţia fiecărui partid politic", el afirmând că acesta nu are şanse la prezidenţiale.

"Nu la fiecare apariţie a unui partid cotim la sânga sau la drepta. Eu nu am cunoştinţă de vreun coleg din organizaţia Hunedoara care să intenţioneze să facă acest lucru. Niciunul, darămite o organizaţie locală cu totul", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Moloţ.

El a spus că nu se bucură de plecarea din partid a lui Călin Popescu Tăriceanu, dar că l-a deranjat că "seara a spus că nu va pleca din PNL, iar dimineaţa s-a schimbat".

În opinia sa, Tăriceanu nu are şanse să câştige alegerile prezidenţiale.

"Categoric nu are şanse să intre în turul doi la prezidenţiale decât dacă e susţinut de PSD şi mă îndoiesc de acest lucru, iar noul partid abia îşi va face structurile din teritoriu până atunci. Păcat că la experienţa lui politică nu a ţinut cont de acest lucru”, a afirmat preşedintele PNL Hunedoara.

La rândul său, deputatul PNL de Hunedoara Carmen Hărău susţine că Tăriceanu ar fi trebuit, la Delegaţia Permanentă, să se autopropună ca negociator cu PSD pentru continuarea USL, solicitând celor prezenţi votul.

"Dacă proceda astfel, mi-aş fi păstrat respectul pentru opinia sa, cu atât mai mult cu cât hunedorenii mei s-au săturat de cotonogeala politică între partide şi grupuri politice din acelaşi partid care au condus la dezastrul Hunedoarei. Modul în care a procedat îl scoate, în opinia mea, în afara cadrului statutar al PNL, iar interesul românilor în acest moment nu are cum să fie acela ca în clasa politică să se mai nască un nou conflict”, a afirmat Hărău.

În opinia deputatului PNL, Tăriceanu ar putea avea şanse să intre în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale doar dacă PSD va decide să îl susţină. "Chiar şi aşa, cu toată dreapta politică aliată împotriva domniei sale după gestul pe care l-a făcut, părerea mea e că va pierde alegerile prezidenţiale", a afirmat Hărău.

Budurescu: Nu am de gând să plec din PNL, chiar dacă nu am votat pentru ieşirea de la guvernare

Deputatul PNL Daniel Budurescu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că nu are de gând să părăsească partidul, chiar dacă nu a votat în Delegaţia Permanentă pentru ieşirea de la guvernare, el arătând că respectă decizia acestui for.

"Nu am de gând să plec, asta este concluzia, chiar dacă nu am votat pentru ieşirea de la guvernare. Dar e hotărârea forurilor supreme ale partidului şi trebuie să le respectăm", a spus Budurescu.

El a arătat că este unul dintre membrii fondatori ai PNL la reînfiinţarea partidului şi că familia sa este de peste o sută de ani în această formaţiune.

"Întâmplător, încerc să ajung cel mai vechi membru al PNL de la reînfiinţare. Nu că ar fi un merit, dar e o stare de fapt. Sunt şi eu unul dintre membrii fondatori şi, cum am «scăpat» de Călin, am scăpat şi de AnAndrei Chilimanmai am puţin şi avansez", a spus în glumă Budurescu.

"În al doilea rând, familia mea întâmplător e de peste o sută şi ceva de ani în partidul ăsta şi nu am de gând să plec", a adăugat deputatul liberal.

Liderul PNL Timiş: Sunt uluit de gestul lui Tăriceanu, i-a întrecut cu mult pe Stoica şi Stolojan

Liderul PNL Timiş, Nicolae Robu, se declară "pur şi simplu uluit" de decizia lui Călin Popescu Tăriceanu, care "i-a întrecut cu mult pe Valeriu Stoica şi Theodor Stolojan", şi spune că era chiar un admirator al acestuia, dar acum are "convingerea" că demersul lui Tăriceanu nu va avea succes.

"Sunt pur şi simplu uluit de gestul domnului Tăriceanu. Nu mi-aş fi putut niciodată închipui că un fost preşedinte al PNL ar putea vreodată proceda aşa cum a făcut dânsul. Consider că i-a întrecut cu mult pe Valeriu Stoica şi Theodor Stolojan. Uimirea mea este cu atât mai mare cu cât eu chiar am fost un admirator al dânsului şi l-am crezut un adevărat om de stat. S-a devoalat, însă, drept cu totul altceva. Eu consider că, în politică, dar în general în viaţă, nu este suficient să ai valoare, în opinia mea, domnul Tăriceanu chiar a fost un prim-ministru valoros, însă mai trebuie să ai şi caracter. Or, la acest capitol, se pare că pe «piaţa românească» ... e penurie mare", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Nicolae Robu.

Liderul PNL Timiş a spus că este convins că Tăriceanu nu va avea succes în demersul său de a candida la preşedinţie şi de a înfiinţa o nouă formaţiune politică.

"Am convingerea că domnul Tăriceanu nu va avea succes şi că PNL va trece cu bine şi peste acest hop, cum a trecut peste atâtea altele în zbuciumata sa istorie", a afirmat Robu.

La rândul său, senatorul liberal Petru Ehegartner a spus că regretă decizia lui Călin Popescu Tăriceanu de a demisiona din partid.

"Regret decizia domnului Tăriceanu. Pentru PNL nu a făcut bine, iar cu siguranţă efecte va avea plecarea lui. Domnul Tăriceanu e un politician cunoscut, iar acest lucru va conta, cu siguranţă, foarte mult. Este greu de evaluat care va fi mesajul dânsului pe viitor, oricum, va fi interesant", a spus Ehegartner.

Întrebat dacă se va alătura formaţiunii pe care Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că intenţionează să o înfiinţeze, senatorul de Timiş a spus că "în momentul de faţă nu se pune problema".

"În momentul de faţă nu îmi pun această problemă. Nu sunt suficienţi admiratorii, proiectul politic trebuie să conţină şi altceva. Lucrurile se vor lămuri în câteva săptămâni, după părerea mea", a afirmat Ehegartner.

PNL Covasna despre Tăriceanu: Principiile în politică se deformează şi se transformă în prostituţie

Preşedintele PNL Covasna, senatorul Marius Obreja, spune că plecarea lui Călin Popescu Tăriceanu din PNL îi provoacă o mare deziluzie, întărindu-i convingerea că "principiile în politică sunt atât de elastice încât ajung să se deformeze şi să se transforme în prostituţie".

"Plecarea din PNL a domnului Tăriceanu îmi provoacă o mare supărare şi deziluzie, întărindu-mi convingerea că principiile în politică sunt atât de elastice încât ajung să se deformeze şi să se transforme în prostituţie", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX preşedintele PNL Covasna.

Obreja a afirmat că preşedintele lui de partid, ales statutar, este Crin Antonescu, şi, atâta vreme cât se va afla în această postură şi va conduce partidul, Antonescu va avea fără echivoc tot sprijinul său.

În opinia liderului PNL Covasna, noul partid pe care îl construieşte Tăriceanu nu va avea forţă pe scena politică pentru a-l ajuta să câştige alegerile prezidenţiale, dar nu va primi sprijinul necesar nici din partea PSD.

"Şansele domnului Tăriceanu de a câştiga alegerile sunt apropiate de zero, în sensul în care, în opinia mea, PSD nu-l va ajuta în toamnă, iar noul partid pe care îl construieşte nu va avea forţa necesară", a spus Obreja.

Preşedintele PNL Covasna a lansat un apel la simpatizanţii si votanţii PNL, dar şi la liberalii din Covasna, să "strângă puţin din pumni".

"Vom trece şi peste acest greu moment politic. Am suficiente indicii pentru a crede că perioada de trecere forţată a PNL în opoziţie va fi una scurtă”, a spus senatorul PNL de Covasna.

Liderul PNL Bistriţa-Năsăud despre Tăriceanu: PNL a pierdut un simbol, dar unul îmbrăcat în ridicol

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, spune că, odată cu plecarea lui Călin Popescu Tăriceanu din PNL, liberalii au pierdut "un simbol", dar "e trist că l-au pierdut îmbrăcat în ridicol", el afirmând că fostul premier a trădat partidul şi că nu are nicio şansă la prezidenţiale.

"După 24 de ani de liberalism în care PNL ţi-a dat cam tot, ai fost ministru, ai fost premier, ai condus destinul acestui partid, să te duci cu steagul alb în mână spre Palatul Victoria cerând ce? Nu l-a mandatat nimeni. Cu o seară înainte, Delegaţia PNL, adică spuma PNL, decide covârşitor destinele acestui partid, ce să mai faci tu, Călin Popescu Tăriceanu? E trist că a făcut jocul celor care încearcă să destructureze PNL. Liberalii au pierdut un simbol şi e trist că l-au pierdut îmbrăcat în ridicol", a spus liderul PNL Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, joi, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă are informaţii potrivit cărora sunt liberali bistriţeni care ar vrea să îl urmeze pe fostul premier, Dolha a răspuns: "Îi voi întreba azi (joi - n.r.) că tot avem Delegaţie Permanentă Judeţeană de la 16.00. Îi voi întreba dacă sunt liberali bistriţeni dornici să treacă în altă parte. Nu cred (...) Eu cred că vor fi maxim 10 parlamentari care vor fi alături de el. Spun cifra maximă, deşi până la urmă cred că vor fi cinci. Dacă a făcut bine Călin Popescu Tăriceanu? Nu, nu se poate după 24 de ani de liberalism să faci această mişcare. E vorba de trădare. Nu există alt termen. A trădat PNL. Nu putem să ne ascundem după cuvinte în astfel de momente, în care el intră în jocul altora şi încearcă să destructureze PNL".

Întrebat dacă îi dă şanse lui Tăriceanu la alegerile prezidenţiale, Dolha a spus că acesta nu are nicio şansă.

Liderul PNL Arad: Tăriceanu cade de la sublim la ridicol şi anunţă o clonă penibilă a PNL

Liderul PNL Arad, Ioan Cristina, afirmă că partidul anunţat de Călin Popescu Tăriceanu va fi "o clonă penibilă a PNL" şi că fostul premier "cade de la sublim la ridicol", iar deputatul arădean Mihăiţă Calimente spune că e degradant pentru Tăriceanu "să le ţină oala de noapte lui Băsescu şi Ponta".

Preşedintele PNL Arad, senatorul Ioan Cristina, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că "partidul se confruntă cu un moment politic foarte tensionat" după ieşirea de la guvernare şi "atacurile" lui Călin Popescu Tăriceanu.

Senatorul a declarat că ultimele acţiuni ale lui Tăriceanu i-au produs "o mare dezamăgire", afirmând că nu se aştepta ca "un fost preşedinte al PNL, făcut de partid prim-ministru, şi unul chiar bun", să părăsească partidul şi să facă "jocuri împotriva liberalilor".

"Este un atac grav la unitatea liberalilor ceea ce face Tăriceanu. Partidul pe care-l anunţă este o clonă penibilă a PNL, care îşi propune să rupă PNL, să ia membri şi parlamentari pentru a putea rămâne la guvernare împreună cu PSD", a spus liderul arădean.

Referitor la posibila candidatură la prezidenţiale a lui Tăriceanu, senatorul Ioan Cristina a afirmat că PSD nu îl va susţine şi i-a întins o cursă.

"La educaţia sa, cum poate crede că PSD îl va susţine la prezidenţiale? Vă daţi seama că, de fapt, PSD i-a întins o cursă. Tăriceanu cade de la sublim la ridicol", a afirmat Cristina.

Liderul liberal arădean a spus că face un apel la colegi să rămână uniţi şi că în judeţ nu crede că se pune problema unor migrări către formaţiunea anunţată de Tăriceanu.

La rândul său, deputatul Mihăiţă Calimente, membru în BPN al PNL, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că "este degradant pentru Tăriceanu, care a stat pe scaunul lui Brătianu, să meargă să le ţină oala de noapte lui Băsescu şi Ponta".

"Ce face azi Tăriceanu este un gest sinucigaş. La nivelul său de educaţie şi cultură, mă aşteptam să se retragă mai curând, cum ar face un fost premier care nu mai are un cuvânt de spus în politică. Acest partid anunţat nu are nicio şansă, Tăriceanu nu a făcut decât să se umilească cerşind lui Ponta nu înţeleg ce: milă, un post în administraţie, în Guvern…", a spus Calimente.

Liderii PNL Mureş spun că nu îl vor urma pe Tăriceanu şi că nu are şanse la prezidenţiale

Liderii PNL Mureş - preşedintele filialei, Ciprian Dobre, şi deputatul Cristian Chirteş - afirmă că nu îl vor urma pe Călin Popescu Tăriceanu, deşi regretă plecarea acestuia din partid, şi că nu cred că acesta ar avea vreo şansă în alegerile prezidenţiale în faţa lui Crin Antonescu.

Preşedintele PNL Mureş, Ciprian Dobre, vicepreşedinte liberal la nivel naţional, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că nu îl va urma pe Călin Popescu Tăriceanu în noul său partid, întrucât de felul său nu este "un aventurier", apreciind că acesta nu a făcut bine că a plecat din PNL, unde era unul dintre liderii respectaţi.

"Vă asigur că în România exisă un singur partid liberal, PNL. Şi Traian Băsescu a înţeles acest lucru. Domnul Tăriceanu nu a făcut bine că a plecat, era un om respectat în PNL, între cei mai respectaţi. Probabil că va fi şi în viitor, dar nu în PNL. Nici măcar nu iau în considerare să îl urmez, de felul meu nu sunt un aventurier", a spus Dobre.

Acesta a apreciat că Tăriceanu nu are nicio şansă să îl învingă la alegerile prezidenţiale pe Crin Antonescu.

"E greu să vorbeşti despre şanse când nici măcar nu există nicio posibilitate în sensul acesta. Partidele nu se înfiinţează la televizor. Partidele de regulă se fac cu oameni, nu cu moderatori", a spus Dobre.

Şi deputatul liberal de Mureş Cristian Chirteş a afirmat că va rămâne în PNL.

"Plecarea domnului Tăriceanu e o pierdere pentru PNL, e o opţiune personală pe care cred c-o regretăm mai mulţi, e o altă viziune, legată de PNL şi noul partid. Eu, cu siguranţă voi rămâne membru PNL. Cred că domnul Tăriceanu nu are nicio şansă să-l bată pe Crin Antonescu, PNL e un partid organizat, care îşi regrupează forţele", a declarat acesta.

De asemenea, senatorul liberal de Mureş Akos Mora a declarat că nu îl va urma pe Tăriceanu şi că el, personal, chiar nu se aştepta la plecarea acestuia.

"Nu îl urmez. Nu cred că are şanse la prezidenţiale, gestul pe care l-a făcut în acest moment e absolut împotriva partidului, un gest pe care liberalii îl vor sancţiona. E un gest care discreditează, putea fi nemulţumit, dar nu e o soluţie să faci un nou partid. E o mişcare incorectă. Chiar dacă va încerca să atragă parlamentari, eu cred că pierderile vor fi minime", a spus Mora.

Uioreanu: Tăriceanu iubeşte funcţiile mai mult ca liberalismul. Înfiinţează un UNPR cu papion

Vicepreşedintele PNL Horea Uioreanu, preşedinte interimar al PNL Cluj, susţine că demersul lui Călin Popescu Tăriceanu de a-şi crea un partid, un "UNPR cu papion", demonstrează că acesta iubeşte funcţiile mai mult decât liberalismul, el apreciind că liberalii adevăraţi nu îl vor urma.

Horea Uioreanu afirmă, într-un comunicat de presă transmis joi, că Tăriceanu "face jocul lui Victor Ponta", partidul său fiind "un UNPR cu papion".

"Demersul lui Călin Popescu Tăriceanu de a-şi crea un partid demonstrează că iubeşte funcţiile mai mult decât liberalismul. La cinci ani de la momentul în care a pierdut conducerea PNL, şi-a anunţat dorinţa de a avea propriul partid, unul care să i se supună necondiţionat, nedorind să accepte decizia aproape unanimă a Delegaţiei Permanente de a ieşi de la guvernare şi a trece în opoziţie. Tăriceanu face jocul lui Victor Ponta, a fost scos la înaintare ca o momeală ieftină, doar-doar o mai rupe vreo câţiva liberali, dar partidul său nu e nimic altceva decât un UNPR cu papion. Din declaraţiile sale înţeleg că noul partid are drept sarcină să-i asigure candidatura la alegerile prezidenţiale, demers în care speră să fie susţinut de USD cu interesu' naţional în gură. Eu, personal, nu cred că va avea succes, sunt convins că liberalii adevăraţi nu îl vor urma", susţine Uioreanu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Liderul interimar al PNL Cluj crede că Tăriceanu îi va avea alături doar pe cei care doresc funcţii politice sau administrative "obţinute prin trădare şi care vor face jocul lui Victor Ponta, asigurându-i o componentă aşa-zis liberală în Guvern".

"Regret faptul că un fost lider al PNL, refondator al partidului, a luat-o pe o cale care îi asigură o ieşire ruşinoasă din scena politică. Cât priveşte PNL, am mai trecut relativ recent printr-o sciziune şi ne-am întărit după plecarea unor lideri consideraţi importanţi, majoritatea nemaifiind azi în prim-planul vieţii politice. Cred că şi de această dată PNL va ieşi mai puternic şi mai unit din încercarea la care Tăriceanu a înţeles să supună partidul. Liberalii sunt uniţi nu doar de un lider, ci, mai ales, de principii şi valori, de sentimentul datoriei faţă de cetăţeni şi respectul pentru înaintaşi", conchide Horea Uioreanu.

Liderul PNL Sibiu: Cel mult cinci persoane din tot partidul îl vor urma pe Tăriceanu

Liderul PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, consideră că Tăriceanu va fi urmat de "maximum cinci persoane" din tot partidul, iar deputatul liberal de Sibiu Ion Tămâian spune că fostul premier a trădat partidul şi că el ar putea fi urmat doar de câţiva traseişti politici.

Preşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, referitor la noul partid anunţat de Tăriceanu, că este "o ţară liberă şi fiecare are dreptul să se exprime cum doreşte".

"Cine a fost de plecat, a plecat deja, vezi Chiliman, Cristi David şi alţii. Cred că maxim cinci persoane din tot partidul vor mai pleca cu Tăriceanu. Sper ca acesta, în timp, să realizeze că poate a comis o greşeală şi să revină alături de noi", a afirmat el

Întrebat despre ideea ca Tăriceanu să candideze la Preşedinţie împotriva lui Antonescu, Cazan a spus: "Va fi greu pentru el, pentru că nu are infrastructură. Este mai greu de făcut decât de zis. Ce face el acum este ca o joacă de copii mari. Din punctul de vedere al PNL, lucrurile s-au încheiat deja după Delegaţia Permanentă".

La rândul său, deputatul PNL Sibiu Ion Tămâian a spus că "liberalii sunt uniţi şi nu apleacă urechea (la cererea lui Ilieşiu de a se alătura lui Tăriceanu - n.r.)".

"Este un gest urât dacă îşi trădează partidul şi mai urât este gestul domnului Tăriceanu. Nu merităm nici noi, nici partidul aşa ceva. Trebuia să ne acorde mai multă încredere. Noi suntem oameni serioşi, nu trădători", a declarat Tămâian.

Potrivit acestuia, "în niciun caz nu se poate vorbi despre o splitare a PNL".

"Sunt acei traseişti politici care este posibil să plece cu Tăriceanu, dar, în rest, PNL este un partid în opoziţie extrem de puternic şi care are un ţel clar: acela de a da preşedintele ţării şi, de ce nu, de a ajunge să formeze un Guvern PNL. Decizia domnului Tăriceanu nu ne implică deloc pe noi, cei de la Sibiu", a afirmat el.

Liderul PNL Constanţa: Gestul lui Tăriceanu este regretabil; PSD nu îl va sprijini până la capăt

Liderul PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, consideră "regretabil" gestul lui Călin Popescu Tăriceanu de a părăsi PNL, el spunând că acesta nu va mai putea să construiască un partid "aşa cum a avut" şi că PSD nu îl va sprijini până la capăt şi "îl va lăsa din braţe" înaintea prezidenţialelor.

Deputatul Gheorghe Dragomir a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că este convins că fostul preşedinte al PNL nu va face carieră la formaţiunea politică pe care vrea să o înfiinţeze şi că acesta va fi dezamăgit pentru că "nu va putea să construiască un partid aşa cum a avut".

"Este regretabil, mai ales că este vorba despre o persoană care s-a bucurat în decursul timpului de simpatia şi susţinerea multor colegi, inclusiv a filialei noastre, i-am fost foarte apropiaţi. E regretabil că un om de o asemenea valoare, trecut prin atâtea funcţii importante, cu atâta istorie în partid, să poată să plece aşa peste noapte la un nou partid unde sunt convins că nu va face carieră politică. Nu va putea să construiască un partid aşa cum a avut şi în care a fost ani de zile şi cred că va fi şi mai dezamăgit decât în ziua în care a plecat", a afirmat Gheorghe Dragomir.

Liderul PNL Constanţa consideră că Tăriceanu l-ar putea încurca pe Crin Antonescu în cursa prezidenţială doar dacă va avea susţinerea PSD, însă acest lucru nu se va întâmpla pentru că social-democraţii nu îl vor sprijini până la capăt.

"Dacă tot PSD-ul şi ceilalţi sateliţi vor ţine cu tot dinadinsul să-l susţină, atunci se joacă, sigur. Dar m-aş mira. Mie mi-e teamă că este din nou un joc al PSD de a-i promite, cum i s-a promis şi lui Crin Antonescu, că va fi susţinut şi atunci când îi va fi lumea mai dragă o să-l lase din braţe. Şi atunci o să rămână să candideze de unul singur, poate-poate va rupe procente din partea lui Crin Antonescu. Dar va fi un tur doi, nu cred că se va alege preşedintele din primul tur şi atunci Crin Antonescu în turul doi va câştiga", a afirmat deputatul Gheorghe Dragomir.

El mai susţine că nu vor exista plecări masive din PNL către partidul lui Tăriceanu, dar nu exclude să apară unele "cazuri izolate".

La rândul său, deputatul liberal de Constanţa Mihai Lupu consideră că Tăriceanu ar fi trebuit să rămână în PNL şi "să pună umărul" la proiectul partidului.

"Când un om pleacă după 24 de ani din partid ori are o frustare ori are alte interese. Bănuiesc că interesul manifestat de a candida la Preşedinţie l-a mânat să facă aceste compromisuri. Dar nu are nicio şansă în cursa prezidenţială. Domnul Tăriceanu a fost apreciat în perioada în care a fost preşedinte şi a fost susţinut de PNL. Acum, ar fi trebuit să pună umărul să susţină acest partid în proiectul pe care îl avem. Majoritatea colegilor ne gândim că a fost un moment în care domnul Tăriceanu trebuia să fie alături de partid, nu să plece din partid. Nici un membru PNL nu l-ar urma în demersul său, nu e nimeni de acord cu acest lucru", a spus deputatul Mihai Lupu.

Liderul PNL Suceava: Tăriceanu îşi urmează agenda personală. Se dovedeşte că PSD îşi face treaba bine

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, afirmă că fostul preşedinte al partidului Călin Popescu Tăriceanu a considerat mai importantă agenda personală decât cea a PNL, el precizând că nu are semnale că liberali suceveni îl vor urma în noul partid pe care îl înfiinţează.

Băişanu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că PNL are o problemă pentru că unul dintre simbolurile partidului, Călin Popescu Tăriceanu, a părăsit partidul.

"Unul dintre simbolurile PNL a hotărât că e mai importantă agenda personală decât cea a PNL. Tăriceanu a făcut o greşeală faţă de PNL, care l-a consacrat, dar fiecare a dreptul să-şi aleagă singur drumul", a spus liderul PNL Suceava.

Băişanu a apreciat că se dovedeşte că PSD îşi face treaba foarte bine şi a găsit câţiva nemulţumiţi pe care vrea "să-i monteze" în Guvern pentru a arăta că USL nu s-a desfiinţat.

"Asistăm la un vodevil de genul celui făcut de Traian Băsescu cu menţinerea lui Predoiu în Guvernul Boc", a afirmat liderul PNL Suceava.

El a mai spus că nu are semnale că sunt liberali suceveni care să îl urmeze pe Călin Popescu Tăriceanu în proiectul de înfiinţare a unui nou partid.

Totodată, Băişanu a spus că Biroul Permanent Teritorial al PNL Suceava, întrunit miercuri seară, a decis să nu facă alianţe nici cu PSD, nici cu PDL în consiliile locale şi în Consiliul Judeţean Suceava, iar în ceea ce îi priveşte pe directorii instituţiilor descentralizate sprijiniţi de PNL, aceştia se pun la dispoziţie să fie înlocuiţi de noul guvern.

Liderul PNL Suceava a mai spus că PNL are posibilitatea schimbării majorităţii în 70 la sută din cele 114 localităţi din judeţ, dar că a stabilit să nu strice echilibrul deja format.

"Îl anunţ pe fostul meu partener Cătălin Nechifor că a ajuns preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi cu sprijinul meu şi al PNL”, a mai declarat Băişanu, care a subliniat că nu va schimba majoritatea din CJ Suceava pentru a arăta că PNL are "caracter şi demnitate".

Preşedintele PNL Suceava a mai spus că în CJ Suceava şi în consiliile locale liberalii nu vor vota pe bază de găşti şi că nu vor face alianţe cu PSD sau PDL.

Liderul PNL Gorj: Tăriceanu face cea mai mare prostie. Nu îl va urma nimeni, e de râs ce vrea el

Liderul PNL Gorj, senatorul Dian Popescu, apreciază că decizia fostului premier Călin Popescu Tăriceanu de a înfiinţa un nou partid liberal reprezintă "cea mai mare prostie" pe care acesta o putea face, apreciind că nu îl va urma nimeni în noua formaţiune.

Senatorul Dian Popescu a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că nu are informaţii că vreun coleg de-al său din organizaţie ar fi interesat de proiectul lui Tăriceanu de înfiinţare a unui nou partid.

"E o prostie. Cea mai mare prostie a lui. Va vedea că nu îl va urma nimeni pentru că e de râs ceea ce vrea el să facă. Acest proiect se va stinge, nu se va materializa pentru că nu are nicio valoare, în ciuda sprijinului de care beneficiază din partea unor politicieni ai momentului", a afirmat liderul PNL Gorj.

PNL Alba: Înfiinţarea formaţiunii lui Tăriceanu, premeditată şi făcută sub îndrumarea lui Ponta

Vicepreşedintele PNL Alba Florin Roman afirmă că înfiinţarea formaţiunii lui Tăriceanu a fost premeditată şi făcută "sub îndrumarea lui Ponta", el susţinând că la o întâlnire cu UDMR premierul le-ar fi spus acestora că înainte de europarlamentare se rupe USL, iar Tăriceanu va încerca "spargerea" PNL

Florin Roman, care este liderul PNL Alba Iulia şi vicepreşedinte al filialei judeţene, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că înfiinţarea Partidului Reformator Liberal s-a făcut sub directa îndrumare a lui Victor Ponta şi a fost premeditată.

El a spus că are informaţii că, din luna ianuarie, PSD ar fi început discuţiile cu UDMR şi de atunci i-ar fi informat pe liderii Uniunii despre faptul că Tăriceanu ar urma să încerce spargerea PNL.

"Înfiinţarea noului Partid Reformator Liberal s-a făcut sub directa îndrumare a premierului Victor Ponta. În luna ianuarie, la întâlnirea cu reprezentanţii UDMR, premierul Ponta i-a informat pe cei de la UDMR că înainte de europarlamentare urmează spargerea USL, s-a făcut invitaţia UDMR de a intra la guvernare şi s-a discutat despre înfiinţarea noului partid liberal. Domnul Ponta i-a informat că domnul Tăriceanu va încerca spargerea PNL, dar şi a PDL prin atragerea în noul partid a unui număr mare de parlamentari, care vor asigura sprijin parlamentar pentru USD în Parlament", a spus Roman.

Florin Roman a adăugat că, prin gestul său, Călin Popescu Tăriceanu îşi încheie "jenant" cariera politică, susţinând că din Alba nu îl va urma niciun liberal reprezentativ, însă probabil că vor fi şi "unii ciolănari".

"Domnul Tăriceanu îşi încheie jenant cariera politică şi dă o lovitură sub centură nu numai PNL, care l-a pus prim-ministru, ci şi liberalilor. Noi, cei din Alba, l-am susţinut pe domnul Tăriceanu la ultima candidatură. Din acest motiv şi dezamăgirea este foarte mare. Vă spun însă că niciun liberal reprezentativ din Alba nu-l urmează pe domnul Tăriceanu. Probabil vor fi şi unii ciolănari, dar nu sunt liberali reprezentativi", a spus Roman.

Motreanu: Tăriceanu dezamăgeşte precum foştii lideri liberali Stoica şi Stolojan

Vicepreşedinte PNL Dan Motreanu consideră că, începând de miercuri, Călin Popescu Tăriceanu "face parte din rândul foştilor preşedinţi de partid care au dezamăgit", alegând să acţioneze împotriva PNL "tocmai atunci când partidul putea să devină, pe termen lung, cel mai important partid de dreapta".

"Oricât am încercat să găsesc o explicaţie pentru lupta pe care domnul Tăriceanu a început-o împotriva partidului pe care l-a condus atâţia ani şi a oamenilor care i-au stat alături sub sigla PNL, nu am reuşit", spune Motreanu, într-o declaraţie de presă remisă joi de PNL.

Dan Motreanu menţionează că acţiunile lui Tăriceanu din ultimele 24 de ore "reprezintă o dezamăgire personală", ţinând cont că a lucrat atâta vreme împreună cu acesta.

"Demisia sa din PNL, negocierile cu premierul Ponta şi PSD, după decizia celui mai important for de conducere al PNL, şi înfiinţarea unui partid pe care-l revendică drept liberal, nu-l diferenţiază în niciun fel, din păcate, pe domnul Tăriceanu de Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica. Astfel, domnul Tăriceanu face parte, începând de ieri, din rândul foştilor preşedinţi de partid care au dezamăgit, care au ales să acţioneze împotriva PNL tocmai atunci când partidul putea să devină, pe termen lung, cel mai important partid de dreapta din România, care să se opună stângii. Acum, suntem din nou în postura de a merge singuri fără să atârnăm în alianţe din care simţim că nu mai facem parte pentru că nu sunt respectate angajamentele asumate pentru care cetăţenii ne-au votat şi fără a face compromisuri doctrinare. Domnul Tăriceanu a ales însă alt drum", mai susţine Motreanu.

Vicepreşedintele PNL mai spune în declaraţia de presă că face un apel la membrii PNL "să rămână uniţi acum când liberalismul din România şi dreapta românească trebuie să reziste şi să confirme aşteptările cetăţenilor".

"Sunt convins că acest demers nu va fi susţinut de membrii şi simpatizanţii partidului şi fac un apel la domnul Tăriceanu să pună capăt acestui proiect sortit din start eşecului şi să-şi arate aceeaşi disponibilitate pentru dialog intern, cum a manifestat-o faţă de Victor Ponta şi PSD", conchide Motreanu.

Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat, miercuri, demisia din PNL.

Tăriceanu a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că USL trebuie să continue, că va anunţa joi înfiinţarea unei noi formaţiuni liberale, care se va numi Partidul Reformator Liberal, şi că este interesat să candideze la Preşedinţie, fiind convins că îl va învinge la prezidenţiale pe Crin Antonescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici