CExN al PSD: Partidul va rămâne unit, indiferent de rezultatul Congresului

PSD va rămâne unit, indiferent de rezultatul Congresului, iar social-democraţii trebuie să respingă ferm orice tentativă de destabilizare a partidului, din exterior sau interior, în condiţiile în care adevăratul inamic este regimul Băsescu-Boc, se arată într-o declaraţie adoptată, luni, de CExN.

26 afișări
Imaginea articolului CExN al PSD: Partidul va rămâne unit, indiferent de rezultatul Congresului

CExN al PSD: Partidul va rămâne unit, indiferent de rezultatul Congresului (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"PSD îşi asumă statutul de principal partid de opoziţie şi de critic al erorilor guvernamentale şi prezidenţiale. PSD este deschis colaborării cu toate formaţiunile politice din Opoziţie, atât la nivel central cât şi la nivel local. Relaţiile cu PNL trebuie consolidate pe criterii pragmatice, astfel încât raportul de forţe între Putere şi Opoziţie să fie cât mai echilibrat", se arată în documentul intitulat "Declaraţia Comitetului Executiv Naţional al PSD", remisă presei după şedinţa conducerii PSD.

PSD menţionează că va cere renegocierea condiţiilor sociale care sunt prevăzute în acordul cu FMI şi regândirea mecanismului de redresare economică.

"PSD nu poate gira o guvernare care pune la adăpost camarila portocalie şi clientela politică a regimului Băsescu-Boc, dar care îi nedreptăţeşte crunt pe cei ce muncesc cinstit. PSD nu trebuie să gireze, fie şi prin lipsa unei Opoziţii hotărâte şi pragmatice, un Guvern rudimentar, care va adânci România într-o criză economică severă şi va crea probleme sociale fără precedent la nivelul ultimilior ani", se arată în declaraţia CExN.

PSD menţionează că se opune disponibilizărilor "arbitrare" din sistemul public. "Nu vrem ca fidelitatea faţă de PDL şi carnetul de partid să fie criteriile în funcţie de care se decide soarta profesorilor sau a medicilor. Vom cere Guvernului criterii clare, corecte şi transparente pe baza cărora să se decidă situaţia posturilor din educaţie şi sănătate", se arată în document.

Social-democraţii anunţă că îşi asumă "misiunea apărării democraţiei în faţa exceselor prezidenţiale". "Reforma instituţiilor, modificarea Constituţiei şi consolidarea statului de drept trebuie făcute în deplin respect pentru democraţie şi în interesul tuturor românilor. PSD se opune sporirii prerogativelor unei singure persoane şi va lupta cu toate forţele împotriva instaurării unui regim de autoritate personală", se precizează în document.

În declaraţie se arată că obiectivul PSD este obţinerea victoriei în alegerile următoare, la termen sau anticipate, şi intrarea la guvernare, având premier social-democrat. Toate eforturile partidului se vor îndrepta în perioada următoare spre atingerea acestui obiectiv.

"PSD va rămâne unit, indiferent de rezultatul Congresului. Toţi membrii PSD, indiferent de poziţia în partid şi de interesele personale, trebuie să pună umărul la relansarea partidului. PSD trebuie să respingă ferm orice tentativă de destabilizare a partidului, fie din exterior, fie din interiorul PSD. Adevăratul inamic la PSD este regimul Băsescu-Boc, un regim ce tolerează şi încurajează abuzul şi incompetenţa", se arată în declaraţie.

PSD menţionează că susţine iniţiativa primarului Gheorghe Nichita prin care ziua de 24 ianuarie să devină, alături de ziua de 1 decembrie, sărbătoare naţională.

CExN al PSD a decis, luni, ca pe 4 februarie să aibă loc Consiliul Naţional, iar Congresul extraordinar, cu alegeri pentru funcţiile de conducere, să fie organizat pe 20 februarie.

Până în prezent şi-au anunţat candidatura pentru şefia partidului Cristian Diaconescu, Mircea Geoană şi Miron Mitrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici