Cine este Darius Vâlcov, din "celebra" comisie de evaluare a miniştrilor din guvernul Grindeanu

Sorin Grindeanu a anunţat că din "celebra" comisie de evaluare a miniştrilor cunoaşte un singur membru, pe Darius Vâlcov, dar el nu e membru PSD. Grindeanu atacă modul în care a fost încheiat raportul şi problemele semnalate în acesta.

10713 afișări
Imaginea articolului Cine este Darius Vâlcov, din "celebra" comisie de evaluare a miniştrilor din guvernul Grindeanu

Cine este Darius Vâlcov, din "celebra" comisie de evaluare a miniştrilor din guvernul Grindeanu

Darius Vâlcov, fost primar de Slatina şi fost membru al PD-L, a trecut la PSD, de unde a fost adus ca ministru al Finanţelor de către Victor Ponta. Cu toate acestea, el a avut însă o ”viaţă scurtă” ca ministru, pentru că imediat au apărut câteva dosare de corupţie şi luare de mită, instrumentate de DNA.

"Am văzut pentru prima dată această evaluare în această seară. Mi se pare că nu e o modalitate corectă. Evaluarea trebuia să fie făcută prin dialog cu mine, ca premier, şi în al doilea rând, cu fiecare ministru în parte ca să fie una cât se poate de loială. Cei mai mulţi miniştri nu au participat la acest tip de întâlniri şi au văzut această evaluare făcută de Darius Vâcov, care nu mai e membru PSD. Chiar am crezut că există acea comisie celebră în PSD care analizează activitatea Guvernului. Nu am aflat nici azi şi nu ştiu să vă spun pe alticneva ca făcând parte din acea comisie, în afară de Vâlcov", a declarat Sorin Grindeanu.

Acesta a completat că pe lista de nemulţumiri la adresa Executivului se află inclusiv măsuri anulate de preşedintele PSD, Liviu Dragnea. O altă problemă ar fi lipsa dezvoltării relaţiilor cu Federaţia Rusă.

Miercuri seara, după ce a părăsit şedinţa CExN, premierul Sorin Grindeanu a anunţat la Palatul Victoria că nu va demisiona, după decizia PSD de a-i retrage sprijinul politic, premierul spunând că singura variantă în care va pleca este dacă preşedintele va numi un alt premier social democrat.

Deşi nu a stat prea mult în scaunul de ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov a lăsat o impresie destul de bună în minister, experienţa lui administrativă fiind combinată cu curajul unor schimbări fiscale. El a susţinut impozitul pe gospodărie şi schimbările din salarizarea unică.

Înainte să treacă la PSD, Vâlcov a fost un membru destul de bază al PDL în regiunea Olteniei, fiind unul dintre personajele influente în acest partid când se afla la guvernare.

După ce a venit ministru al Finanţelor, Vâlcov a avut mai multe contre cu FMI, el fiind unul dintre cei care a susţinut că România nu mai are nevoie de un program economic cu instituţiile financiare internaţionale.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULU AICI

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici