Ciolacu, despre dobânzile mari: Nu reflectă realitatea economică această rată de împrumut foarte mare

Nivelul crescut al dobânzilor bancare nu reflectă realitatea economică, spune preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Motivul real, adaugă el, este că România, la fel ca Polonia şi Ungaria, sunt la graniţa cu Ucraina şi spune că e nevoie de sprijinul Uniunii Europene.

857 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, despre dobânzile mari: Nu reflectă realitatea economică această rată de împrumut foarte mare

„Era aşteptat în contextul macroeconomic. această decizie luată de BNR. Ministrul de Finanţe s-a împrumutat pe piaţa internă pentru a acoperi deficitul.Ce e îngrijorător: dacă vă uitaţi, Polonia a pornit de la 2% şi a ajuns la 7% dobânda. Toate ţările apropiate şi care au frontieră cu Ucraina - Polonia, Ungaria şi România au ajuns să se împrumute cu 7%”, spune Marcel Ciolacu.

El precizează că a avut o discuţie cu prim-ministrul Nicolae Ciucă pe acerst subiect.

„Cred că se impune o discuţie la nivel guvernamental şi de familii politice cu Comisia Europeană. În ceea ce priveşte ţările care au frontieră cu Ucraina normal că băncile văd un risc mai mare să le împrumuţi, iar costurile le suportăm noi toţi. Să nu intrăm într-o ipocrizie - ajutăm aceste ţări, dar de fapt nu le ajutăm. Este un moment în care UE trebuie să aibă o abordare corectă faţă de ţările implicate în mod direct, cel puţin la refugiaţi şi la graniţa cu Ucraina. nu este întâmplător că numai aceste ţări au depăşit 7% la împrumut. Trebuie să reacţionezi, Comisie şi UE, să ajuţi aceste state. Nu reflectă realitatea economică această rată de împrumut foarte mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici