Cioloş: Îmi păstrez independenţa politică până la capătul mandatului, nu candidez în 2016

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi seară, la întâlnirea cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Germania, reuniţi la Ambasada din Berlin, că îşi va păstra independenţa politică până la finalul mandatului de prim-ministru şi că nu va candida la alegerile din 2016.

Cioloş: Îmi păstrez independenţa politică până la capătul mandatului, nu candidez în 2016 (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Am decis să-mi păstrez această independenţă (politică -n.r.) până la capătul mandatului şi să nu mă prezint la alegerile din 2016, tocmai pentru a-mi păstra credibilitatea că ceea ce vreau să fac ca şi prim-ministru şi ceea ce acest guvern vrea să facă este ceea ce spune. Vrem să ne concentrăm mai ales pe un fel de a face administraţie în România pentru a creşte eficienţa şi credibilitatea administraţiei pentru că din prespectiva mea şi din prespectiva noastră, ca Guvern, creşterea încrederii în stat porneşte mai ales şi în primul rând de la calitatea administraţiei publice în raport cu cetăţeanul şi în raport cu misiunile pe care le are", a spus Cioloş în discursul la Ambasada României la Berlin, în cadrul vizitei oficiale din Germania.

Premierul a mai ţinut să precizeze faptul că este convins că, în timp, ceea ce va face guvernul pe care îl conduce în acest an se va resimţi "inclusiv în modul în care România va fi apreciată în exterior şi în Uniunea Europeană".

Cioloş a menţionat că românii din Germania sunt ''cunoscuţi şi recunoscuţi'' ca fiind o comunitate bine integrată, adăugând că modul în care sunt percepute comunităţile de români din statele membre contribuie la imaginea României în Uniune. El a anunţat că va efectua o nouă vizită în Germania în primăvara acestui an, vizită ce va avea un "preponderent caracter economic".

În cadrul vizitei pe care a efectuat-o joi la Berlin premierul Dacian Cioloş a avut pe agenda oficială şi o întrevedere cu Stanislav Tillich, preşedintele Bundesrat, în cadrul căreia a arătat că România doreşte să beneficieze de expertiza de dezvoltare a landurilor din estul Germaniei.

De asemenea, Dacian Cioloş s-a întâlnit şi cu Karl-Heinz Brunner, Rainer Arnold, Christoph Bergner, Ute Vogt, Patrick Sensburg, reprezentanţi ai Grupului parlamentar de prietenie din Bundestag. Parlamentarii germani au fost interesaţi atât de dimensiunea economică a relaţiilor româno-germane, cât şi de aplicarea sistemului de învăţământ dual, modalitatea în care românii din diaspora îşi pot exercita dreptul la vot şi de continuarea luptei anticorupţie, se precizează într-un comunicat de presă al Guvernului.

Prim-ministrul a fost primit, joi la Berlin, în cadrul unei vizite oficiale, de cancelarul german Angela Merkel, însă nu a fost respectat întocmai protocolul pentru că fanfara nu a mai intonat imnul României din cauza temperaturilor scăzute de la Berlin.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi, la Berlin, după întrevederea pe care a avut-o cu premierul Dacian Cioloş, că România a făcut eforturi în ceea ce priveşte apărarea graniţelor şi combaterea corupţiei, dar aşteaptă raportul CE, în ceea ce priveşte aderarea la spaţiul Schengen.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 5 comentarii
Taguri:
CIOLOS ,
BUNDESTRAT ,
COMENTARII
  • v-am vazut......v-am auzit.....escrocilor 8 ian 2016

    ciolos a preluat guvernarea romanilor printr-o gainarie cu violenta pusa la cale de cei ce nu sunt romani.Politica lui ciolos e mizeria ce l-a adus unde este.

  • Sebi 8 ian 2016

    Nu este suficienta o declaratie publica de a nu va inscrie in nici-un partid. Deciziile luate trebuie sa fie ferme, chiar daca contravin intereselor materiale ale parlamentarilor lacomi.Actionati in avantajul tarii, nu sub imperiul fricii de parlament..

  • OVIDIU 8 ian 2016

    DECLARATII JI.DANESTI , MINCIUNI JI.DANESTI ,IN STILUL satanic luciferic A LUI ION ILIESCU ,SILVIU BRUCAN ,PETRE ROMAN ,BASESCU ,CONSTANTINESCU ,ISARESCU ,ADICA JI .DANI IM.PUTITI DIN SP.URCATA SINAGOGA A LUI satan ISRAEL ,MUMA TUTUROR CU.RVELOR SI IM.PUTICIUNILOR DIN LUMEA INTREAGA

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Nu mai e nimic de făcut?! Anunţul care arată DEZASTRUL cu cinci zile înainte de alegeri. Datele despre Firea sunt de NECONTESTAT