Cioloş: Nu am primit informări SRI pe tema spitalelor, dar Hellvig a promis că-mi trimite o sinteză

Premierul Dacian Cioloş a declarat că nu a primit informări de la SRI pe tema infecţiilor intraspitaliceşti şi a anunţat că a avut o discuţie "în urmă cu ceva zile" cu directorul SRI, Eduard Hellvig, iar acesta a promis că îi va trimite "în sinteză" toate elementele pe care le are.

1034 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Nu am primit informări SRI pe tema spitalelor, dar Hellvig a promis că-mi trimite o sinteză

Cioloş: Nu am primit informări SRI pe tema spitalelor, dar Hellvig a promis că-mi trimite o sinteză

Şeful Executivului a fost întrebat de jurnaliştii prezenţi la Parlament luni la "Ora premierului" dacă a primit informări de la Serviciul Român de Informaţii (SRI) pe tema problemelor din spitale, iar el a negat.

"Nu, nu am primit. Am avut o discuţie cu domnul director Hellvig în urmă cu ceva zile şi mi-a promis că îmi va trimite în sinteză toate elementele pe care le au şi i-am solicitat, într-adevăr, sprijinul şi dânsului", a spus premierul.

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a anunţat, luni, că instituţia avea cunoştinţă despre situaţia privind infecţiile intraspitaliceşti, menţionând că a transmis aproximativ o sută de informări în ultimii cinci ani decidenţilor legali.

"În documentele de informare adresate beneficiarilor legali, cu privire la problema infecţiilor nosocomiale, au fost prezentate inclusiv aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanţii utilizaţi la nivelul unităţilor spitaliceşti din ţară. Printre beneficiarii legali ai informărilor noastre pe această problematică sunt preşedinţii de Consilii Judeţene, prefecţii, miniştrii, primul-ministru, Preşedintele României. Toţi aceşti beneficiari legali au primit informări constante, fiecare, potrivit atribuţiilor lor, despre disfuncţionalităţile din sistemul public de sănătate din România. În ultimii cinci ani, SRI a trimis circa 100 de informări, inclusiv pe chestiuni legate de fenomenul infecţiilor nosocomiale intraspitaliceşti", au transmis, luni, oficialii SRI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici