Ciprian Ciucu, candidatul susţinut de partidul condus de Monica Macovei pentru Primăria Capitalei: Nu o să negociez, probabil, cu partidele tradiţionale, ci cu forţe noi

Ciprian Ciucu, membru al consiliului director al Centrul Român de Politici Europene, este propunerea M10, partidul condus de Monica Macovei, pentru Primăria Capitalei.

1720 afișări
Imaginea articolului Ciprian Ciucu, candidatul susţinut de partidul condus de Monica Macovei pentru Primăria Capitalei: Nu o să negociez, probabil, cu partidele tradiţionale, ci cu forţe noi

Ciprian Ciucu, candidatul M10 pentru Primăria Capitalei (Imagine: Theodor Pana/ Mediafax Foto)

UPDATE 16:45 - Candidatul independent susţinut de M10 la Primăria Capitalei, Ciprian Ciucu, a declarat duminică că nu va negocia "probabil" cu partidele tradiţionale pentru o eventuală susţinere în campanie, dar vrea să atragă "forţe politice care au ca principii integritatea şi competenţa".

"Nu o să negociez, probabil, cu partidele tradiţionale pentru că ei au o istorie în spate pe care nu aş vrea să mi-o însuşesc", a spus Ciprian Ciucu într-o conferinţă de presă.

Ciucu a precizat că preferă candidatura independentă, cu susţinere din partea partidului Monicăi Macovei, pentru a încerca să aducă pe zona de centru mai multe "forţe politice care au ca principii integritatea şi competenţa".

"Prin candidatura mea vreau să dau şi un semnal către cei care vor să se implice şi vor să participe. Ştiu din propria mea experienţă că e mult mai uşor să fii consultant sau să fii ong-ist şi să dai sfaturi, e mult, mult mai greu să-ţi asumi", a declarat candidatul susţinut de M10.

Monica Macovei, prezentă la conferinţa de presă, a explicat de ce partidul său susţine candidatura lui Ciprian Ciucu.

"Ciprian Ciucu este cinstit şi competent, ca şi mine, poate şi de asta ne-am adunat, împrietenit şi, revenind la integritate, Ciprian Ciucu va da de pământ cu toată mafia din Primăria Capitalei. (…) Ciprian Ciucu este candidatul pe care eu vreau să-l votez şi este candidatul pe care sper ca toţi bucureştenii să vrea să-l voteze din raţiune şi din inimă", a spus preşedintele partidului M10, Monica Macovei.

Referitor la programul său, Ciucu a spus că viziunea sa se bazează pe trei piloni: facilităţi pentru petrecerea timpului liber, sistematizarea traficului, facilitarea accesului la educaţie şi îngrijire; modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare şi eliminarea corupţiei şi risipei.

"Primul lucru pe care îl fac este efectiv să transparentizez toate contractele din bani publici. (...) Al doilea lucru pe care îl propun este să scoatem corupţia şi să eficientizăm cheltuirea banului public", a spus Ciprian Ciucu despre viziunea sa asupra dezvoltării Primăriei Bucureşti.

El a mai afirmat că îşi doreşte pentru administrarea Bucureştiului bugetare participativă. "Facem analize urbane, vedem care vrem să fie principalele proiecte de dezvoltare ale Bucureştiului, dar îi întrebăm şi pe oameni pentru că ei ştiu cel mai bine la ei în cartier ce nevoi au", a spus candidatul susţinut de M10.

"Ceea ce mi-aş propune să fac la primărie este să impun standarde de cost, facem studiu de piaţă", a mai spus Ciucu, explicând că vrea astfel să impună preţuri maximale pentru unele achiziţii pentru a nu se mai ajunge în "situaţia absurdă" în care un fir de crizantemă costă peste 300 de lei.

Ciprian Ciucu este director de programe, membru al consiliului director al Centrul Român de Politici Europene (CRPE), pe care l-a fondat împreună cu Cristian Ghinea. Potrivit prezentării de pe site-ul CRPE, el are o experienţă bogată în sectorul non-profit, unde a lucrat pentru organizaţii cunoscute precum ''Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile'', ''Centrul Educaţia 2000+ (Soros Open Network)''. Ciucu a acordat consultanţă în cadrul mai multor proiecte de asistenţă tehnică (Banca Mondială, Comisia Europeană, USAID, DfID, Unicef, Matra) pentru diferite agenţii şi ministere din România, Republica Moldova şi Georgia.

În perioada 2007-2013 a fost lector invitat la Universitatea Bucuresti unde ţinut cursul de managementul proiectelor în cadrul Departamentului de Studii Europene al Facutăţii de Litere.

În februarie 2015 Ciucu a fost ales şef al Consiliului Naţional de Integritate, instituţia în subordinea căreia se află Agenţia Naţională de Integritate, după ce a fost susţinut de mai multe organizaţii ale societăţii civile pentru a fi membru în CNI.

Potrivit unor surse din M10, candidatura lui Ciprian Ciucu este menită a fi un instrument de negociere pentru susţinerea unei candidaturi independente cum ar fi cea a lui Nicușor Dan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici