Cîţu, PNL: Tudose, Vasilescu şi Mişa să plece acasă, dacă 100 de salarii scad de la 1 ianuarie

Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu a lansat, joi, "o provocare" premierului Mihai Tudose, ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu şi ministrului Finanţelor, Ionuţ Mişa, cerându-le "să plece acasă" dacă 100 de salarii scad de la 1 ianuarie 2018.

436 afișări
Imaginea articolului Cîţu, PNL: Tudose, Vasilescu şi Mişa să plece acasă, dacă 100 de salarii scad de la 1 ianuarie

Cîţu, PNL: Tudose, Vasilescu şi Mişa să plece acasă, dacă 100 de salarii scad de la 1 ianuarie

"Aş trage o concluzie după discuţiile de astăzi cu oamenii de afaceri şi aş spune foarte clar: Mihai Tudose, Olguţa Vasilescu mint (...)pentru că în România trebuie să ne oprim să spunem lucruri fără să fim responsabili, lansez o provocare lui Tudose, Vasilescu, Mişa. În momentul în care, după 1 ianuarie, avem 100 de salarii care scad, este momentul ca aceşti oameni să plece acasă, pentru că în acest moment ne spun peste tot că au garanţii că nu vor scădea salariile şi toată lumea va rămâne cu salariul net neschimbat. Dacă se schimbă 100 de salarii în România, aceşti oameni trebuie să plece acasă — Tudose, Vasilescu, Mişa", a declarat vicepreşedintele PNL Florin Cîţu.

Florin Cîţu a afirmat că PNL îşi menţine poziţia – cerând ca impozitul pe cifra de afaceri de la 500.000 de euro să fie opţional — 1% sau 16% — şi, de asemenea, să fie opţional şi pentru un milion de euro.

Ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, a prezentat, pe 26 octombrie, măsurile pe care Guvernul intenţionează să le aplice din 2018, printre care instituirea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru firmele care au o cifra de afaceri de sub un milion de euro şi tranferul unor contribuţii în contul angajatului.

”Am să încep cu una din cele mai importante măsuri - scăderea impozitului pe venit de la 16 la 10%, nu doar pe veniturile de salarii, ci şi pentru alte venituri, cum ar fi cele din pensii, chirii, dobânzi, activităţi agricole. Astfel, avem azi 4,85 de milioane de salariaţi care vor plăti un impozit mai mic pe veniturile din salarii. Sunt 10 milioane de români care au depozite bancare şi care vor plăti, astfel, un impozit mic pe dobânzi. Sunt peste 250.000 de pensionari care au pensii mai mari de 2000 de lei şi care vor plăti un impozit redus pe suma care depăşeşte acest prag de 2000 de lei. Sunt peste 500.000 de cetăţeni care vor plăti un impozit mai mic pe veniturile din activităţile independente sau din drepturi de autor, inclusiv o mare parte dintre jurnalişti. Toţi românii care au închiriat o locuinţă, un teren sau alte bunuri vor plăti, de asemenea, un impozit redus pe chiria primită. De asemenea, toţi românii şi firmele care desfăşoară activităţi agricole vor plăti un impozit redus de 10% pentru veniturile obţinute”, a anunţat ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa.

O altă măsură anunţată de ministrul de Finanţe a fost reducerea contribuţiilor sociale şi creşterea acestora în dreptul salariaţilor. ”Contribuţiile scad cu 2 puncte procentuale. Din totalul contribuţiilor de la 39,25 plătite azi şla un salariu brut se vor reduce şi vor ajunge la 37,25%. Asta înseamnă mai multe contribuţii în contul salariatului. Din totalul de 22,75% contribuţii plătite în dreptul firmei 20 de puncte procentuale trec în dreptul salariatului. În totalul din salariul brut 35% vor fi contribuţii plătite de angajator în numele salariatului. Deci vor fi mai mulţi bani pentru pensie şi sănătate pentru angajat. Contribuţiile rămase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75%, după transferul de 20% la salariat, scad la 2,25% şi vor acoperi riscurile de şomaj, accidente, concediu medical, creanţe salariale. Toate acestea vor fi cuprinse într-o singură contribuţie care se va numi «contribuţie asiguratoare pentru muncă»”, a mai anunţat ministrul de Finanţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici